Surt inicia la formació ‘Ponts per l’acollida’, que permetrà a dones migrades obtenir el Certificat del Servei de Primera Acollida

 A Actualitat

Surt inicia la formació ‘Ponts per l’acollida’, dirigida a obtenir el Certificat del Servei de Primera Acollida, que resulta útil en processos d’estrangeria com ara l’arrelament social, la modificació i/o renovació d’autoritzacions de residència o l’adquisició de la nacionalitat.

Aquesta formació va adreçada a persones estrangeres migrades, a sol·licitants d’asil o de protecció subsidiària, a persones refugiades, apàtrides i retornades majors de 16 anys, que siguin sol·licitants del Servei de Primera Acollida.

El dimecres dia 20 de gener a les 10:00h s’oferirà una reunió informativa a les oficines de Surt (c/Guàrdia, 14, baixos, Barcelona). Els certificats atorgats a les participants una vegada finalitzats els mòduls, seran oficials i tindran validesa per poder tramitar la Certificació Oficial del Servei de Primera Acollida de la Generalitat de Catalunya.

S’oferiran tres edicions d’aquesta formació:

  • Primera Edició: Del 20 de gener al 25 de març, els dilluns, dimecres i divendres.
  • Segona Edició: Del 19 d’abril al 21 de juliol, els dilluns, dimecres i divendres.
  • Tercera Edició: Del 13 de setembre al 25 d’octubre, de dilluns a dijous.

La formació té una durada total de 120 hores, i la conformen els tres mòduls previstos a la Llei 10/2010 del 7 de maig, d’Acollida de les Persones Immigrades i de les Retornades a Catalunya:

  • Mòdul A: Competències lingüístiques bàsiques en català (90h)
  • Mòdul B: Coneixements laborals (15h)
  • Mòdul C: Coneixements de la societat catalana i el seu marc jurídic (15h)

El programa SADI, en què s’emmarca la formació, té l’objectiu principal d’afavorir processos d’inclusió social i laboral de les dones migrades en situació d’irregularitat administrativa amb càrregues familiars o en situació d’especial vulnerabilitat, per tal de millorar les seves condicions de vida i fer efectius els seus drets d’oportunitats.

En el marc del servei integral també s’implementen accions adreçades al teixit empresarial, per tal de sensibilitzar-lo, establir relacions amb empreses col·laboradores i, d’aquesta manera, promoure la implicació i la coresponsabilitat des de la igualtat d’oportunitats i el respecte a la diversitat.

Així mateix, les dones que hi participin al programa tindran accés a assessorament jurídic individualitzat en estrangeria, al servei de mediació intercultural i suport individual davant de casos de violència masclista.

Per a més informació: surt@surt.org 933428380

Publicacions recomanades
Posa’t en contacte amb nosaltres

Les dades personals que proporciones seran tractades per SURT FUNDACIÓ amb la finalitat de satisfer les teves necessitats, contactar-te o donar resposta a les consultes que ens enviïs. Tens dret a modificar o eliminar tota la informació personal proporcionada. Mira la informació de la nostra Política de Privacitat.

Not readable? Change text. captcha txt