Surt lidera un projecte europeu de prevenció de la violència masclista entre joves a través de la música i l’audiovisual  

 A Actualitat

La música i l’audiovisual són vies de transmissió d’estereotips de gènere amb gran impacte en l’adolescència i són, també, els recursos a través dels quals el projecte europeu Play it for change es proposa prevenir la violència masclista entre nois i noies.

Organitzacions d’Eslovènia, Polònia, Grècia, Xipre, Croàcia i Catalunya participen en la iniciativa, coordinada per Surt, amb l’objectiu de fomentar el pensament crític davant els missatges dels continguts musicals i audiovisuals, alhora que promoure la participació activa dels i les joves en la prevenció de la violència masclista.

“La violència masclista no limita el seu impacte a la vida adulta. És una realitat estesa entre els i les adolescents, pel que sensibilitzar i promoure eines preventives en aquesta etapa del cicle vital és fonamental”, explica Alba Elvira, coordinadora del projecte. “La vista la tenim posada en millorar les seves vides i contribuir a eradicar el fenomen”, afegeix.

El projecte inclourà una recerca, un programa de formació per al professorat, programes de sensibilització per a nois i noies impartits pel professorat especialitzat, tallers amb especialistes, trobades internacionals per intercanviar bones pràctiques I un festival per presentar els productes musicals o audiovisuals de sensibilització que creïn els nois i noies. Demà té lloc a Barcelona la primera trobada entre les organitzacions que activaran el Play it for change en els propers dos anys

Publicacions recomanades

Fes un comentari

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.