Surt lidera un projecte europeu dirigit a qüestionar la masculinitat hegemònica i implicar els nois adolescents per eliminar la violència masclista

 A Actualitat

Surt es proposa contribuir a eliminar la violència masclista amb un projecte adreçat especialment a nois adolescents. Engaged in Equality –Challenging masculinities and engaging adolescent boys to end gender-based violence és una iniciativa europea liderada per l’entitat catalana que s’orienta a qüestionar la masculinitat hegemònica i a implicar els homes més joves en el repte d’acabar amb la violència contra les dones per raó de gènere. “Ens proposem contribuir a desarticular els rols de gènere tradicionals i, en concret, a superar la masculinitat hegemònica, impliar els nois adolescents en la lluita contra la violència masclista, i, en paral·lel, contribuir a empoderar noies adolescents per indentificar els riscos potencials de la masculinitat hegemònica i guanyar confiança per identificar i rebutjar comportaments abusius”, n’explica Alba Elvira, coordinadora del projecte.

Aquesta iniciativa coordinada per Surt, dins del programa Ciutadania, Igualtat, Drets i Valors de la Unió Europea, es basa en els aprenentatge del projecte europeu Play it for change, també coordinat per Surt. Es continuaran aprofitant la música i els audiovisuals per qüestionar els estereotips de gènere i fer un treball conjunt entre els i les joves per fomentar la corresponsabilitat en la constucció de relacions sanes. En aquesta ocasió, tanmateix, Elvira remarca que el projecte  aborda “un dels buits que solen quedar, que és qüestionar el model de masculinitat abusiva, que cal erradicar per poder posar fi a la violència masclista”.

Entre les activitats de Engaged in Equality, hi haurà la creació d’eines pràctiques per a professionals de l’educació, tallers formatius en prevenció de les violències masclistes i qüestionament de la masculinitat hegemònica, així com activitats de conscienciació per a nois i d’empoderament per a noies.

“El propòsit és que, especialment els nois, es converteixin en models de referència, en models inspiradors, per fomentar que nois adolescents o més joves també s’impliquin en la lluita contra la violència masclista”, explica Elvira, alhora que destaca que es potenciarà l’intercanvi entre professionals i també entre noies i noies, tant a escala nacional com europa, entre centres educatius. A més, el projecte desenvoluparà una campanya de sensibilització, en què els nois i noies participants crearan audiovisuals per contribuir-hi.

 

Últimes publicacions
Posa’t en contacte amb nosaltres

Les dades personals que proporciones seran tractades per SURT FUNDACIÓ amb la finalitat de satisfer les teves necessitats, contactar-te o donar resposta a les consultes que ens enviïs. Tens dret a modificar o eliminar tota la informació personal proporcionada. Mira la informació de la nostra Política de Privacitat.

Not readable? Change text. captcha txt