Surt obre un curs virtual per a educadores dirigit a prevenir les violències masclistes a l’adolescència a través de la música

 A Actualitat

Surt engega el curs amb “Fem sonar el canvi!”, una formació virtual adreçada a educadors i educadores amb l’objectiu de fomentar l’ús de la música com a eina per a la igualtat de gènere i la prevenció de les violències masclistes a l’adolescència.

“La música de masses no només ens dona informació sobre la normativitat del gènere i els models de masculinitat i feminitat imperants a la nostra societat, sinó que també brinda l’oportunitat d’analitzar i posar en qüestió el model de l’amor romàntic i la representació heteronormativa de les relacions afectives i sexuals. Aquestes qüestions són elements claus en el treball de prevenció primària de les violències masclistes, especialment en períodes de canvi, construcció la pròpia identitat i exploració de la sexualitat, com és l’adolescència”, planteja Alba Elvira, coordinadora del projecte.

El curs consisteix en 3 sessions de 2 hores cada una els dies 16, 23 i 30 de setembre, de 17h a 19h. La metodologia que s’utilitzarà durant la formació serà participativa i combinarà la facilitació d’eines conceptuals amb dinàmiques participatives, que fomentin la reflexió, l’intercanvi i una millor comprensió i assimilació dels continguts.

Durant el curs, s’introduiran conceptes bàsics com el sistema sexe-gènere, els rols i estereotips de gènere, les violències masclistes, la perspectiva de gènere i la interseccionalitat, entre altres. Tanmateix, la major part del temps es dedicarà a treballar en estratègies i eines pràctiques per prevenir les violències masclistes, especialment, a través de la música. Es promourà entre les participants una reflexió crítica al voltant dels propis estereotips i prejudicis relacionats amb el masclisme, les violències i la música actual.

La formació té l’objectiu de fomentar que els educadors i les educadores emprenguin accions concretes i específicament adaptades als grups d’adolescents amb els quals treballen. És per això que la part final de la formació se centrarà en com dissenyar d’accions i projectes de sensibilització adreçats a adolescents que utilitzin la música com a fil conductor.

“La música és un element molt present a la vida de les noies i dels nois adolescents, en gaudeixen en diversos moments del dia, tant en solitud com en companyia, i es tracta d’un dels principals agents socialitzadors en aquesta etapa vital i, molt sovint, és un dels elements que els permet identificar-se amb el grup d’afinitat, pel que fomentar una aproximació a la música crítica i des de la perspectiva de gènere és una estratègia per promoure la igualtat i la prevenció de les violències masclistes a l’adolescència”, remarca Elvira.

 

La formació és gratuïta. Les places són limitades. Cal inscripció prèvia.

Últimes publicacions

Fes un comentari

Posa’t en contacte amb nosaltres

Les dades personals que proporciones seran tractades per SURT FUNDACIÓ amb la finalitat de satisfer les teves necessitats, contactar-te o donar resposta a les consultes que ens enviïs. Tens dret a modificar o eliminar tota la informació personal proporcionada. Mira la informació de la nostra Política de Privacitat.

Not readable? Change text. captcha txt