Surt impulsa una campanya de recollida de firmes per sancionar i superar la bretxa salarial

 A Actualitat

La diferència salarial per motiu de gènere no només és una injustícia, sinó que és il·legal. Ho adverteix la Fundació Surt, que busca recollir firmes a través de la plataforma change.org per què se sancioni i s’eviti.

L’estudi “La situació de desigualtat salarial a Catalunya entre homes i dones”, de l’Observatori del Treball i Model Productiu de la Generalitat, destaca que la mitjana anual de diferència salarial entre dones i homes és del 26%. El percentatge s’eleva fins al 42,6% quan s’analitzen les franges salarials més baixes i és superior en el treball a temps complet que a temps parcial.

Els homes cobren més que les dones en tots els trams d’edat. L’estudi posa de manifest que el salari mitjà anual de les dones és 7.123 euros inferior respecte el dels homes.

L’entitat denuncia que la legislació actual garanteix la igualtat salarial, però que no s’està aplicant i que les dades evidencien com la situació s’ha agreujat en els darrers anys. Surt vol contribuir a seguir el mateix camí d’Islàndia, que s’ha convertit primer país en prohibir per llei que els homes puguin cobrar més que les dones en feines de la mateixa categoria i ha establert sancions importants, certificats d’igualtat salarial a les empreses i auditories obligatòries que demostrin la inexistència de discriminació per motiu de gènere.

Per això, Surt demana signatures per tal que:

  • Els governs impulsin mesures actives contra la discriminació per motiu de gènere a les empreses
  • S’oficialitzi un registre de plans d’igualtat a les empreses
  • S’elaborin indicadors de desigualtat per detectar la classificació professional que provoca gran part de la bretxa salarial
  • S’habilitin nous llocs d’inspecció de treball especialitzats
  • Es modifiqui la llei per aplicar sancions a les empreses que permeten la bretxa salarial
  • Es creïn els certificats d’igualtat salarial a les empreses
  • S’apliqui obligatòriament la diagnosi de seguiment i avaluació de plans d’igualtat
  • S’obligui a fer auditories d’igualtat salarial a les empreses

A, més, a través de la plataforma Os Oigo, Surt també impulsa fer arribar als senadors i senadores la pregunta de quines mesures pensen posar en marxa per tancar la bretxa salarial.

Publicacions recomanades
Posa’t en contacte amb nosaltres

Les dades personals que proporciones seran tractades per SURT FUNDACIÓ amb la finalitat de satisfer les teves necessitats, contactar-te o donar resposta a les consultes que ens enviïs. Tens dret a modificar o eliminar tota la informació personal proporcionada. Mira la informació de la nostra Política de Privacitat.

Not readable? Change text. captcha txt