Surt ofereix un taller sobre eines per incorporar la perspectiva de gènere a les entitats

 A Actualitat

‘RE-GENEREM-NOS! Eines per la incorporació de la perspectiva de gènere a les nostres entitats’ és el taller que impartirà la consultora de Surt el dissabte 16 de març, de 10h a 14h, dins la Campanya “Connecta’t al feminisme” que impulsa l’Ajuntament de Terrassa.

L’objectiu del taller és promoure que les entitats de territori introdueixin la perspectiva de gènere i generar un canvi en les dinàmiques de gènere de les organitzacions, cap a formes de funcionament més igualitàries i equitatives. “Busquem sensibilitzar sobre la importància d’adoptar una perspectiva de gènere, i aportar elements per tal de conceptualitzar i interioritzar-la, contribuir a erradicar les pautes de comportament i de relació fonamentades en els rols de gènere, en els estereotips sexistes i en la masculinitat i feminitat hegemòniques, explorar rols socials i models alternatius, i conèixer i saber analitzar les desigualtats de gènere que es poden estar donant en el dia a dia de l’entitat en aspectes clau com l’organització, la participació, els òrgans de decisió o la comunicació”, detalla la responsable de la consultora de gènere de Surt, Míriam Solá.

Introducció al sistema sexe/gènere, rols i estereotips; àmbit productiu i reproductiu, espai públic i privat i principals desigualtats de gènere; l’estratègia dual: transversalitat i accions positives; fem la nostra autodiagnosi: com saber si la nostra entitat treballa des de la perspectiva de gènere?, són els continguts de l’activitat, que tindrà lloc al Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de la ciutat vallesana.

“Es treballaran aspectes clau per avançar cap a l’equitat de gènere dins dels espais col·lectius com són la presa de decisions, el repartiment de tasques, funcions i responsabilitats, la percepció de la discriminació i prevenció i abordatge de les violències masclistes, la paritat, el lideratge i la participació i el llenguatge no sexista i la comunicació inclusiva”, explica Solá.

Per inscriure’s, cal enviar un correu a polgenere@terrassa.cat. Les places són limitades.

Publicacions recomanades

Fes un comentari

Posa’t en contacte amb nosaltres

Les dades personals que proporciones seran tractades per SURT FUNDACIÓ amb la finalitat de satisfer les teves necessitats, contactar-te o donar resposta a les consultes que ens enviïs. Tens dret a modificar o eliminar tota la informació personal proporcionada. Mira la informació de la nostra Política de Privacitat.

Not readable? Change text. captcha txt