Surt ofereix un taller sobre eines per incorporar la perspectiva de gènere a les entitats

 A Actualitat

‘RE-GENEREM-NOS! Eines per la incorporació de la perspectiva de gènere a les nostres entitats’ és el taller que impartirà la consultora de Surt el dissabte 16 de març, de 10h a 14h, dins la Campanya “Connecta’t al feminisme” que impulsa l’Ajuntament de Terrassa.

L’objectiu del taller és promoure que les entitats de territori introdueixin la perspectiva de gènere i generar un canvi en les dinàmiques de gènere de les organitzacions, cap a formes de funcionament més igualitàries i equitatives. “Busquem sensibilitzar sobre la importància d’adoptar una perspectiva de gènere, i aportar elements per tal de conceptualitzar i interioritzar-la, contribuir a erradicar les pautes de comportament i de relació fonamentades en els rols de gènere, en els estereotips sexistes i en la masculinitat i feminitat hegemòniques, explorar rols socials i models alternatius, i conèixer i saber analitzar les desigualtats de gènere que es poden estar donant en el dia a dia de l’entitat en aspectes clau com l’organització, la participació, els òrgans de decisió o la comunicació”, detalla la responsable de la consultora de gènere de Surt, Míriam Solá.

Introducció al sistema sexe/gènere, rols i estereotips; àmbit productiu i reproductiu, espai públic i privat i principals desigualtats de gènere; l’estratègia dual: transversalitat i accions positives; fem la nostra autodiagnosi: com saber si la nostra entitat treballa des de la perspectiva de gènere?, són els continguts de l’activitat, que tindrà lloc al Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de la ciutat vallesana.

“Es treballaran aspectes clau per avançar cap a l’equitat de gènere dins dels espais col·lectius com són la presa de decisions, el repartiment de tasques, funcions i responsabilitats, la percepció de la discriminació i prevenció i abordatge de les violències masclistes, la paritat, el lideratge i la participació i el llenguatge no sexista i la comunicació inclusiva”, explica Solá.

Per inscriure’s, cal enviar un correu a polgenere@terrassa.cat. Les places són limitades.

Publicacions recomanades
Posa’t en contacte amb nosaltres

Les dades personals que proporciones seran tractades per SURT FUNDACIÓ amb la finalitat de satisfer les teves necessitats, contactar-te o donar resposta a les consultes que ens enviïs. Tens dret a modificar o eliminar tota la informació personal proporcionada. Mira la informació de la nostra Política de Privacitat.

Not readable? Change text. captcha txt