Surt organitza un curs sobre refugi i asil per a professionals de serveis d’atenció i prevenció de violències masclistes

 A Actualitat

La Fundació Surt ofereix una formació sobre refugi i asil adreçada a professionals de la integració, l’assistència social i els àmbits jurídic, educatiu i sanitari que treballen en serveis d’abordatge, acompanyament i prevenció de situacions de violències masclistes. El curs s’emmarca en el projecte europeu Building a safety net for migrant and refugee women.

La crisi de persones refugiades a Europa ha provocat que manifestacions de la violència masclista contra les dones refugiades i sol·licitants d’asil hagin pres més força. Diversos organismes i institucions internacionals han assenyalat la urgència de promoure mesures polítiques específiques dirigides a prevenir-la.

El curs pretén donar eines als i les professionals que treballen a serveis d’atenció i prevenció de violències de gènere per incorporar-hi la perspectiva de la migració i el refugi i afavorir la identificació de les manifestacions de violència que poden patir les dones migrades i refugiades, com són les amenaces sexuals i abusos patits en el país d’origen, al llarg de les rutes migratòries o una vegada al país d’acollida.

El programa de formació consta de tres sessions en què es treballarà el tràfic d’essers humans i l’asil, feminisme i migració i interseccionalitat aplicada a l’abordatge de les violències masclistes. Seran impartides per Rosa Cendón, de SICAR, Marisela Montenegro, del grup de recerca Fractalitats en Investigació Crítica (FIC) de la UAB, i Nagore Garcia, de la Fundació Surt.

Les sessions del curs (gratuït) tindràn lloc els dilluns 18 de desembre i 15 i 29 de gener, de 10h a 13h, a l’Associació de Mestres Rosa Sensat (Aula Maria Rubies). Per obtenir el diploma acreditatiu de la realització del curs es requereix assistir a un mínim del 80% de les sessions.

Inscripcions obertes. Cal omplir el formulari i esperar correu de confirmació. Per a qualsevol dubte podeu contactar a assistant2@surt.org

 

Publicacions recomanades
Posa’t en contacte amb nosaltres

Les dades personals que proporciones seran tractades per SURT FUNDACIÓ amb la finalitat de satisfer les teves necessitats, contactar-te o donar resposta a les consultes que ens enviïs. Tens dret a modificar o eliminar tota la informació personal proporcionada. Mira la informació de la nostra Política de Privacitat.

Not readable? Change text. captcha txt