Surt organitza una exposició per aproximar-se a les violències de gènere i racistes contra temporeres marroquines als camps del sud de l’Estat

 In Actualitat

L’exposició ‘Sobreviure als camps de maduixes’, fotoreportatge realitzat per un equip periodístic conformat per Maria Altimira, Quique Badia, David Meseguer i Pablo Tosco, s’inaugura el 2 de desembre a l’Espai Francesca Bonnemaison.

La presentació es podrà seguir a les 18h a través del canal Youtube de Surt. Hi participaran l’equip periodístic, Sira Vilardell, directora general de Surt, i Montse Santolino, cap de comunicació de La Fede.cat.

L’exposició és un dels resultats de “Les jornaleres de la maduixa: explotació laboral i discriminació de gènere a les dues ribes de l’Atlàntic”, un dels projectes Devreporter becats per LaFede.cat.

La investigació  documenta i denuncia les violències que pateixen les dones ocupades com a jornaleres als camps durant la recollida de la maduixa. Una vulneració de drets indestriable de la seva condició de dones procedents d’un país del Sud global com és el Marroc. Els abusos sustentats en les condicions d’empobriment d’aquestes dones enriqueix les empreses del sector a l’Estat espanyol.

L’exposició es podrà visitar fins al 28 de gener.

Recent Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.