Surt treballa en un projecte europeu per enfortir els serveis d’atenció a les violències masclistes en contextos de crisi

 A Actualitat

Surt participa en el project europeu Trust,  dirigit a enfortir la capacitat de resposta i la resiliència dels serveis especialitzats en violència masclista en contextos de crisi. El punt de partida és sistematitzar els aprenentatges i reptes que ha deixat l’experiència sota la pandèmia.

“Es tracta de desenvolupar mecanismes que ens permetin estar més preparades del que ho hem estat amb l’arribada de la Covid-19 i que davant de futures situacions d’emergència i de crisis els serveis siguin més forts”, planteja Laura Sales, cap de recerca de Surt.

Trust es proposa recollir i avaluar les mesures adoptades pels serveis per protegir les dones víctimes de violència masclista en la parella i els seus infants en època de crisi, així com millorar la seva capacitat a partir de noves eines.

També, desenvolupar pràctiques que suposin un suport per les professionals dels serveis i generar espais per compartir coneixement i pràctiques entre professionals d’atenció a dones i infants, especialment, davant temps de crisis.

El projecte es desenvoluparà fins el març de 2024 i hi treballaran nou entitats i centres de recerca de Xipre, Itàlia, Àustria, Bulgària, Portugal, Grècia i Catalunya, coordinats per Mediterranean Institute of Gender Studies.

La Covid-19 va obligar a preparar-se per les conseqüències a llarg termini de la crisi en les dones i, com United Nations Women va resaltar el 2021, “com qualsevol altra crisi, genera reptes alhora que presenta oportunitats per innovar i ajustar els serveis”, per tal “d’encaixar en la nova realitat i desenvolupar serveis més efectius i de millor qualitat”.

Recentment les entitats del projecte Trust s’han trobat a Pàdua (Itàlia) per alinear el treball de creació de la base de dades de mesures, eines i estratègies dels serveis d’atenció a les violències durant la Covid-19.

També, durant la trobada de treball presencial les professionals participants han definit els termes per procedir a identificar les necessitats dels serveis d’atenció a les violències masclistes i generar, així, programes pilot que les organitzacions que impulsen Trust implementaran als seus països i n’avaluaran els resultats.

Últimes publicacions
Posa’t en contacte amb nosaltres

Les dades personals que proporciones seran tractades per SURT FUNDACIÓ amb la finalitat de satisfer les teves necessitats, contactar-te o donar resposta a les consultes que ens enviïs. Tens dret a modificar o eliminar tota la informació personal proporcionada. Mira la informació de la nostra Política de Privacitat.

Not readable? Change text. captcha txt