Surt participa en un projecte europeu per combatre la discriminació de les persones LGTBI en l’àmbit de la salut

 A Actualitat

Surt és una de les organitzacions europees que participen en el projecte ‘Open Doors’, dedicat a la recerca, formació i sensibilització sobre les discriminacions cap a les persones LGTBI en l’àmbit de la salut.

El projecte, finançat pel Programa de Drets, Igualtat i Ciutadania de la Comissió Europea, es dirigeix a reduir la discriminació contra les persones LGTBI en l’àmbit de la salut i promocionar l’atenció sanitària inclusiva. “Ens proposem aprofundir en el coneixement de les actituds de professionals de la salut cap a les persones LGTBI, augmentar la sensibilització a professionals, institucions públiques i el conjunt de la societat envers les especificitats de les necessitats de salut de les persones LGTBI, sensibilitzar a persones LGTBI sobre les discriminacions en l’àmbit de la salut i fomentar la cooperació entre centres sanitaris, facultats de medicina, entitats del tercer sector i organitzacions LGTBI”, concreta Nagore García, tècnica de recerca de Surt.

En la trobada d’entitats participants, celebrada a Budapest aquesta setmana, hi han participat l’entitat coordinadora del projecte, Háttér Society, d’Hongria; GLAS i Bilitis,de Bulgària; Lambda Warsawa, de Polònia, la Universitat de Brescia, d’Itàlia i la Universitat de Girona. “Hem començat a establir els primer passos d’aquest projecte que durarà dos anys i a discutir aspectes metodològics de la recerca, que parteix d’un altre projecte europeu, HEALTH4LGTBI, detalla García.

‘Open doors’ preveu realitzar una recerca dirigida a detectar necessitats entre professionals i responsables de polítiques en l’àmbit de la salut, crear una guia i un manual per a professionals de la salut, oferir un programa de formació per a professionals de l’àmbit de la salut, un programa de formació per a estudiants de facultats de medicina i ciències de la salut, desenvolupar un curs virtual adreçat a professionals i estudiants de l’àmbit de la salut i difondre vídeos de sensibilització. El juny de 2021, es preveu celebrar una jornada internacional a Girona.

 

 

 

 

 

 

 

Últimes publicacions
Posa’t en contacte amb nosaltres

Les dades personals que proporciones seran tractades per SURT FUNDACIÓ amb la finalitat de satisfer les teves necessitats, contactar-te o donar resposta a les consultes que ens enviïs. Tens dret a modificar o eliminar tota la informació personal proporcionada. Mira la informació de la nostra Política de Privacitat.

Not readable? Change text. captcha txt