Surt participa en un projecte europeu per prevenir els matrimonis forçats i aportar eines a les professionals que treballen amb víctimes

 A Actualitat

Surt és una de les entitats participants en el projecte FM-OUT! Finding ways out to forced marriages: prevention, promotion and support tools for practitioners across Europe”  (Trobant  sortides  als  matrimonis  forçats:  eines per  a  la  prevenció,  la  protecció  i  el  suport  per  a  professionals arreu d’Europa), coordinat per la Universitat Autònoma de Barcelona.

Aprofundir en el coneixement sobre el fenomen de matrimonis forçats i detectar les necessitats de professionals en contacte amb potencials víctimes, fomentar l’aprenentatge mutu i la formació de professionals, sensibilitzar tant a professionals com a persones joves sobre el fenomen i realitzar accions d’incidència entre responsables polítics i altres agents clau, són objectius del projecte.

A pesar del reconeixement legal com a expressió de violència masclista, recollida en el Conveni d’Istanbul, el fenomen dels matrimonis forçats continua sent desconegut per les i els professionals dels seveis públics a Europa. Per això, el projecte FM OUT! es dirigeix a oferir eines a professionals en contacte amb potencials víctimes de matrimonis forçats.

“Els matrimonis forçats són una forma de violència de gènere perquè priven les dones de la seva autonomia i dret a l’equitat, en aquest sentit, està vinculada a violències en l’àmbit familiar així com també a d’altres vulneracions de drets humans, com el tràfic per a l’explotació i l’esclavatge”, afirmen des del projecte. Segons un informe de l’OIT que estima l’esclavitud moderna a escala global, prop de quinze milions i mig de persones estan atrapades en matrimonis forçats, la gran majoria, nenes i dones.

Davant d’aquest escenari, la iniciativa FM OUT!, finançada pel Programa de Drets, Igualtat i Ciutadania de la Comissió Europea, pretén millorar la capacitat dels i les professionals per protegir les víctimes, així com informar les dones i menors potencialment afectades dels seus drets i dels recursos de què disposen. Durant dos anys, el projecte serà desenvolupat de la mà de les organitzacions Papatya (Turquía), Diotima (Grècia) i Voix des Femmes (Bèlgica).

Últimes publicacions

Fes un comentari

Posa’t en contacte amb nosaltres

Les dades personals que proporciones seran tractades per SURT FUNDACIÓ amb la finalitat de satisfer les teves necessitats, contactar-te o donar resposta a les consultes que ens enviïs. Tens dret a modificar o eliminar tota la informació personal proporcionada. Mira la informació de la nostra Política de Privacitat.

Not readable? Change text. captcha txt