Surt participa en una iniciativa europea per promoure llocs de feina inclusius

 A Actualitat

El projecte Inclusion4all, liderat per l’organització d’Hongria Háttér Society i en què participa la Fundació Surt, al costat de Zagreb Pride (Croàcia), Transgender Netwerk Nederland (Països Baixos) i la Università degli Studi di Brescia (Itàlia), es proposa promoure llocs de feina inclusius per a les persones trans, intersexuals i no-binàries.

“L’entorn laboral és un espai des del qual potencialment podem transformar i contribuir a superar la discriminació social per raó de gènere que afecta les persones trans, no binàries i intersex”, plantegen les organitzacions europees que cooperen en aquest projecte, alhora que constaten com a Europa manquen polítiques i eines per abordar, amb sistematicitat, les discriminacions per raó d’identitat de gènere als llocs de feina.

La prevalença de la discriminació cap a persones trans i no binàries és molt alta als entorns laborals i, atenent la quantitat d’hores que les persones adultes hi passen, “marca la qualitat de vida de les persones, i fins i tot la salut, estar-hi amb comoditat o, al pol oposat, sentint-s’hi amenaçada”, n’explica Alba Elvira, coordinadora d’aquest projecte europeu dins l’àmbit de recerca de Surt.

El projecte, que es desenvoluparà fins al 2022, està treballant en la fase de recerca, que es fonamentarà en entrevistes i enquestes a persones trans, intersexuals i no-binàries i a professionals de recursos humans. “A través de fomentar el coneixement i la posterior  capacitació i sensibilització, ens proposem contribuir a transformar l’escenari de discriminació i vulneració de drets que detectem, promovent llocs de feina inclusius amb la diversitat de gènere”, afegeix Elvira.

Aquesta iniciativa, finançada pel programa Drets, Igualtat i Ciutadania de la Unió Europea, preveu implementar sessions de formació i capacitació adreçades a professionals de recursos humans, amb l’objectiu de facilitar-los eines per  fomentar la diversitat i la inclusió als entorns laborals.

En paral·lel, es faran sessions formatives i per l’empoderament a persones trans, intersexuals i no-binàries, així com accions de sensibilització i difusió dels resultats de la investigació que està en marxa als diversos països participants.

“Ens dirigim a promoure el compromís del personal de recursos humans amb l’establiment de polítiques dins de les empreses que permetin crear condicions de treball inclusives,  preventives de la discriminació, cap a les persones trans, intersexuals i no binàries”, detalla Elvira. El projecte els donarà a conèixer eines pràctiques per avançar-hi.

Publicacions recomanades

Fes un comentari

Posa’t en contacte amb nosaltres

Les dades personals que proporciones seran tractades per SURT FUNDACIÓ amb la finalitat de satisfer les teves necessitats, contactar-te o donar resposta a les consultes que ens enviïs. Tens dret a modificar o eliminar tota la informació personal proporcionada. Mira la informació de la nostra Política de Privacitat.

Not readable? Change text. captcha txt