Surt participa en un projecte per promoure un model inclusiu per les cooperatives d’habitatge

 A Actualitat

Surt és una de les entitats que treballa en el projecte d’intercooperació Enfortim l’habitatge social i inclusiu en el cohabitatge cooperatiu, una proposta per construir les bases d’un model d’accés a l’habitatge que superi exclusions  de gènere, econòmiques i per discapacitat.

Si bé l’habitatge cooperatiu viu un molt bon moment de salut, la majoria de projectes de cohabitatge no solen arribar o tenir en compte totes les capes de la població, sobretot les persones que viuen en situació de més vulnerabilitat i exclusió.

El repte és establir les condicions per crear espais en què tothom pugui conviure amb les seves diversitats i vulnerabilitats i generar un marc de referència per impulsar la inclusió en els projectes de cohabitatge.

El projecte té en compte i treballa amb persones en situació de vulnerabilitat i el seu entorn, entitats socials que acompanyen a persones en situació de vulnerabilitat, cooperatives en cessió d’ús i grups convivència i equips tècnics que acompanyen a cooperatives d’habitatge en cessió d’ús, així com grups de convivència.

Durant l’any, el projecte desplegarà actuacions com ara tallers sobre l’habitatge cooperatiu amb persones en situació de vulnerabilitat, fòrums de debat obert al Bages, Gironès, Barcelonès i Vallès Oriental i formació sobre habitatge cooperatiu i inclusiu per a grups de convivència.

També, elaborarà una publicació sobre el cohabitatge per a persones en situació de vulnerabilitat i el seu entorn, una guia de recomanacions i eines per incorporar a persones en situació de vulnerabilitat a les cooperatives d’habitatge en cessió d’ús i un manual de cures per a entitats socials per a donar suport en la reflexió i anàlisi de les cures dins l’entitat.

Últimes publicacions
Posa’t en contacte amb nosaltres

Les dades personals que proporciones seran tractades per SURT FUNDACIÓ amb la finalitat de satisfer les teves necessitats, contactar-te o donar resposta a les consultes que ens enviïs. Tens dret a modificar o eliminar tota la informació personal proporcionada. Mira la informació de la nostra Política de Privacitat.

Not readable? Change text. captcha txt
MAIS