Surt participa en un projecte per reforçar els mecanismes de prevenció i protecció contra l’assetjament sexual a la feina

 A Actualitat

TEAMWORK 2 té com a finalitat aportar recomanacions per atendre i prevenir l’assetjament sexual, per raó de sexe, identitat de gènere i orientació sexual al lloc de treball, una forma de violència molt habitual i que no sol arribar a ser denunciada.

El projecte, en què Surt participa de la mà d’altres organitzacions europees, és la continuació del projecte TEAMWORK, que ha possibilitat entendre millor el problema dels assetjaments al lloc de treball i s’han pogut establir unes recomanacions per poder abordar millor aquest problema a escala local i nacional.

Amb la investigació de TEAMWORK 1, es va demostrar que l’assetjament sexual, per raó de sexe, identitat de gènere i/o orientació sexual és persistent i els factors que hi contribueixen són similars als països europeus: la fragilitat del sistema de protecció, poc coneixement del problema per part de l’empresa i els treballadors i les treballadores, cosa que es relaciona amb la poca quantitat de denuncies i la falta d’estadístiques fiables, i falta d’estructures que contribuirien a la prevenció i detecció d’aquesta violència.

“Cal reforçar els mecanismes de prevenció i protecció contra els assejtaments al lloc de treball a través del desenvolupament de capacitats i la col·laboració entre institucions, millorar la prevenció i el tractament de l’assetjament sexual, per raó de sexe, identitat de gènere i/o orientació sexual, i també la protecció de les víctimes i animar-les a denunciar utilitzant serveis nous accessibles per a tothom”, sintetiza Eulàlia Pedrola, coordinadora de projectes de recerca de Surt, com a punts centrals d’atenció i acció d’aquesta iniciativa europea.

TEAMWORK 2 se centra en les necessitats principals identificades en els informes d’investigació del projecte anterior. Per una banda, conscienciar l’empresa i la plantilla i treballar en desenvolupar capacitats per fer front a l’assetjment. Per l’altra, millorar la prevenció i el tractament d’aquesta violència i apropar totes les parts interessades i crear xarxes per aconseguir erradicar-la.

Últimes publicacions
Posa’t en contacte amb nosaltres

Les dades personals que proporciones seran tractades per SURT FUNDACIÓ amb la finalitat de satisfer les teves necessitats, contactar-te o donar resposta a les consultes que ens enviïs. Tens dret a modificar o eliminar tota la informació personal proporcionada. Mira la informació de la nostra Política de Privacitat.

Not readable? Change text. captcha txt