Surt presenta les activitats de celebració del seu vinticinquè aniversari

 A Actualitat

La Fundació Surt ha presentat com celebrarà els 25 anys acompanyada de representants d’entitats, administracions públiques i periodistes. Fins a final d’any, cada mes organitzarà activitats, obertes a la ciutadania, vinculades a les línies prioritàries de l’organització, que treballa per fer efectius els drets de les dones des del 1993.

Visibilitzar la trajectòria de l’entitat en la defensa de l’equitat de gènere i els drets de les dones, especialment dels grups més vulnerables; fer incidència en relació a algunes reivindicacions centrals dels feminismes en el marc de l’acció social i posar en valor i consolidar la intercooperació, les sinèrgies i el treball en xarxa que l’entitat ha construït. Són els objectius de celebrar els 25 anys. “Aprofitem aquest marc per fer reivindicació i exposar els desafiaments que els nous contextos ens deparen”, expliquen des de Surt.

Sota el lema “25 anys compromeses amb les dones”, Surt convida a participar en les activitats que tindran lloc entre març i desembre, com rutes diverses, per mirar-se el Raval des de la perspectiva de l’empoderament de les dones i de les cures; una exposició fotogràfic del grup d’empoderament de dones grans Grandioses!; una jornada sobre economia de les cures o un sopar solidari. L’entitat informarà de les activitats de cada mes a les xarxes socials, amb l’etiqueta #Surt25anys.

Nova etapa reflectida a la imatge 

Durant l’acte, dinamitzat per la periodista Ariadna Oltra, s’ha presentat el nou logo de l’entitat, en funcionament des del setembre per marcar l’inici de curs del vinticinquè aniversari de l’entitat. Ha estat resultat de la col·laboració del dissenyador Mario Eskenazi.

“L’anterior logo mostrava una porta, que amb el pas dels anys s’ha diversificat, s’ha convertit en diferents sortides per a les dones que acompanya Surt”, ha explicat Eskenazi, sobre el missatge de la nova imatge. “Sortides diverses per a les dones, que som diverses; amb necessitats i desitjos diversos”, ha afegit Fina Rubio, presidenta de Surt.

Rubio ha recordat com a l’inici del projecte, a principis dels 90, calia “explicar molt” la necessitat d’actuar amb perspectiva feminista des de l’acció social. Una necessitat d’explicar-se que, assegura, no ha desaparegut.

“Surt representa el treball en defensa dels drets de les dones i continuarem treballant amb el binomi reflexió-acció, responent a les noves necessitats que van apareixent i atenent els col·lectius socialment vulnerabilitzats”, ha assegurat Sira Vilardell, directora general de l’entitat.

 

 

Aquesta activitat és possible gràcies la suport econòmic de la diputació de Barcelona.

Publicacions recomanades
Posa’t en contacte amb nosaltres

Les dades personals que proporciones seran tractades per SURT FUNDACIÓ amb la finalitat de satisfer les teves necessitats, contactar-te o donar resposta a les consultes que ens enviïs. Tens dret a modificar o eliminar tota la informació personal proporcionada. Mira la informació de la nostra Política de Privacitat.

Not readable? Change text. captcha txt