Surt promou un espai d’autocura entre dones migrades

 A Actualitat

La pobresa de temps afecta, sobretot, les dones amb escassos recursos econòmics i familiars a càrrec. El projecte ‘Juntes tenim cura’ s’hi adreça, i es planteja com un espai des del qual “afavorir l’autocura”, sintetitza Xantal Genovart, coordinadora d’aquesta iniciativa de Surt. “Treballem els impactes negatius que l’assumpció en solitari de les cures té sobre la vida de les dones, sobre la seva salut, la seva esfera relacional i l’autonomia a l’hora de prendre decisions sobre el seu projecte vital”, afegeix.

Setmanalment, el projecte ofereix tallers d’empoderament personal, per fomentar la participació comunitària. “Partim del paper protagonista de les dones realitzant activitats conjuntament amb agents del territori”, explica Genovart.

‘Juntes tenim cura’ promou la participació en accions i activitats de caire cultural i comunitari, així com sessions de reflexió sobre el model d’organització social de les cures, taller d’autocura i benestar emocional i visites i sortides de coneixement de l’entorn.

“L’objectiu principal és construir una xarxa entre les dones participants que afavoreixi el seu empoderament i trenqui amb la situació de solitud, abordant el treball de cures des de la garantia dels seus drets i oferint propostes al territori per abordar aquest treball des de la coresponsabilitat i l’establiment de xarxes de suport”, detalla la coordinadora del projecte, que es reprén al setembre i es desenvoluparà fins a final d’any.

 

Últimes publicacions

Fes un comentari

Posa’t en contacte amb nosaltres

Les dades personals que proporciones seran tractades per SURT FUNDACIÓ amb la finalitat de satisfer les teves necessitats, contactar-te o donar resposta a les consultes que ens enviïs. Tens dret a modificar o eliminar tota la informació personal proporcionada. Mira la informació de la nostra Política de Privacitat.

Not readable? Change text. captcha txt