Surt se suma a la campanya per demanar una renda bàsica “ara”

 A Actualitat

Surt és una de les entitats signants del manifest per incorporar una renda bàsica universal “ara”, una demanda social que ha guanyat pes arran de la crisi del coronavirus. “Una assignació monetària incondicionada és una política social imprescindible i necessària per garantir el dret a la vida material de les persones amb dignitat. Així mateix, apostem per un replantejament radical de les polítiques dels serveis socials i socioeducatius”, es planteja desde la campanya.

Entre els beneficis que es destaquen d’introduir una renda bàsica incondicionada hi ha l’augment de “confiança en el propi futur i en la capacitat per transformar-lo”. “La renda bàsica universal és una oportunitat d’autodeterminació: de poder decidir sobre el propi itinerari de vida, especialment en relació amb el treball assalariat («el treball lliurement escollit»), però també en altres formes de treball no remunerat (com el voluntariat, els treballs de cures, etc.)”, recull el manifest.

També, aseguren, possibilita temps, espai mental i confiança vital per participar de forma proactiva d’iniciatives col·lectives d’autoorganització, de cooperació, que enforteixen les xarxes i els lligams de les persones amb la seva comunitat i contribueixen a generar canvis en el seu entorn més proper.

Introduir una renda bàsica universal eliminaria la multiplicitat de subsidis condicionats, prestacions, ajuts i beques, que, denuncien des de la campanya, “s’han mostrat insuficients per resoldre les necessitats de la població i que, a més, conformen un laberint burocràtic tant per a les persones ateses com per a les professionals, que acaben exercint una funció de control de les persones usuàries”.  Denuncien que es tracta d’una política pública que estigmatitza les persones i dificulta la tasca professional.

“La renda bàsica universal transforma d’arrel els recursos i els serveis socials, aprimant les estructures administratives i de gestió i deixant enrere una relació estrictament basada en les necessitats materials. Tot plegat implica situar en el centre de la seva acció relacions més democràtiques i basades en la voluntarietat”, reivindica el manifest, que ja supera les 600 adhesions. 

Últimes publicacions
Posa’t en contacte amb nosaltres

Les dades personals que proporciones seran tractades per SURT FUNDACIÓ amb la finalitat de satisfer les teves necessitats, contactar-te o donar resposta a les consultes que ens enviïs. Tens dret a modificar o eliminar tota la informació personal proporcionada. Mira la informació de la nostra Política de Privacitat.

Not readable? Change text. captcha txt