Surt se suma a la petició de ‘regularització ja’ per garantir drets a les persones migrades

 A Actualitat

La Fundació Surt s’afegeix a la demanda de regularització de totes les persones migrades i refugiades davant l’emergència sanitària.

La petició, dirigida al Govern espanyol, demana un “canvi de paradigma migratori que se centri en els drets i llibertats de les persones migrades i refugiades”, alhora que reclama igualtat de condicions per sortir de la crisi desencadenada pel coronavirus. “No podem seguir en aquest limb vital i administratiu que ens submergeix i condemna al racisme institucional. Apel·lem a la voluntat política d’acabar amb les violències estructurals que ens classifiquen en les categories de ciutadana/ immigrant, legal/ no legal, persona/ no persona”.

El document denuncia les “precàries condicions laborals, la desprotecció i l’explotació” que viuen les persones migrades i posa de manifest que la pandèmia del coronavirus “ha evidenciat una vegada més que és la població migrant i refugiada la que més pateix els efectes nefastos de les polítiques d’ajustos i retallades en l’àmbit sanitari, social, laboral i econòmic”.

“La conseqüència és l’agreujament de les nostres condicions de vida, sobretot per quasi les 600.000 persones en situació adminsitrativa irregular”, recull el document firmat per centenars d’organitzacions socials d’arreu de l’Estat.

 

 

 

Publicacions recomanades
Posa’t en contacte amb nosaltres

Les dades personals que proporciones seran tractades per SURT FUNDACIÓ amb la finalitat de satisfer les teves necessitats, contactar-te o donar resposta a les consultes que ens enviïs. Tens dret a modificar o eliminar tota la informació personal proporcionada. Mira la informació de la nostra Política de Privacitat.

Not readable? Change text. captcha txt