Surt se suma al rebuig davant l’obertura del mòdul de dones del CIE de Barcelona i reclama el tancament d’aquests centres arreu de l’Estat

 A Actualitat

Organitzacions de migrades i antiracistes han impulsat la denúncia contra l’obertura del mòdul de dones del centre d’internament de persones estrangeres (CIE) de Barcelona. Surt és una de les entitats que s’ha adherit al manifest per rebutjar aquest espai vulnerador de drets i reclamar-ne el tancament.

Les organitzacions impulsores de la denuncia xifren en 12 les dones que ja hi han estat privades de llibertat, pel fet d’estar en situació administrativa irregular.

“Les agrupacions sotasignants considerem que aquestes polítiques s’emmarquen en un entramat legal que sosté i reprodueix el racisme estructural, que legitima la vulneració de drets fonamentals de les persones pel seu lloc d’origen”, exposa el comunicat.

També destaca la “intensificació de discursos i actituds d’odi que s’estan normalitzant” i reclama el tancament dels CIE, així com abolir la llei d’estrangeria, “un dels mecanismes legals que permet i legitima violències racistes”.

Les organitzacions adherides al manifest reclamen que la política migratòria es basi en la protecció dels drets de les persones migrades i refugiades.

Últimes publicacions
Posa’t en contacte amb nosaltres

Les dades personals que proporciones seran tractades per SURT FUNDACIÓ amb la finalitat de satisfer les teves necessitats, contactar-te o donar resposta a les consultes que ens enviïs. Tens dret a modificar o eliminar tota la informació personal proporcionada. Mira la informació de la nostra Política de Privacitat.

Not readable? Change text. captcha txt