Surt secunda la vaga feminista del 8 de març

 A Actualitat

La Fundació Surt se suma a la vaga feminista del proper 8 de març per denunciar les discriminacions i violències masclistes que dones, lesbianes i trans* vivim. Una vaga que vol ser l’expressió activa del ‘ja n’hi ha prou’ que cridem davant les agressions i assassinats per violència masclista, davant les expressions de masclisme quotidianes -i, sovint, normalitzades-, contra la invisibilitat i menysteniment del treball domèstic i de cures -el treball a la base del reconegut com a treball real i productiu-, contra la bretxa salarial, contra la feminització de la pobresa… Aquesta vaga vol posar a l’agenda pública el que les feministes exigim, fer efectius els drets efectius de les dones en una societat equitativa, amb justícia de gènere.

SURT, com a entitat compromesa amb les dones, que persegueix ser un projecte transformador i amb la perspectiva de gènere com a eix central de la seva acció, demostrem tot el suport a la jornada de vaga feminista  i aturarem l’activitat el proper 8 de març.

Contra tota discriminació i violència pel fet de ser dones 

La violència masclista se sustenta en la discriminació i l’opressió de les dones, utilitzada per reproduir i mantenir l’estatus privilegiat dels homes i el seu poder. És una violència instrumental al sistema patriarcal, ja que permet perpetuar-lo.

Les conseqüències, són viscudes en les diverses esferes de les vides de les dones i no només és física. Pot adoptar forma de violència econòmica, psicològica, sexual, social i institucional. No existeix cap àmbit de la vida d’una dona que no hi estigui exposat a amenaces o manifestacions de violència.

La violència condiciona la posició que poden ocupar les dones a la societat, ja que tant els fets concrets de violència en si, com l’existència d’una amenaça latent, manté les dones en posició subordinada.

A més, la violència té conseqüències en totes les esferes de la vida de les dones: la salut, la participació laboral, les relacions i la vida social, l’habitatge, la seva situació econòmica i la seva relació amb la justícia. La violència redueix les capacitasts de desenvolupament i benestar de les dones i impedeix viure en seguretat.

D’acord amb el compromís per treballar per l’equitat de gènere i l’empoderament de les dones, Surt secunda la crida impulsada pel teixit feminista de barris i ciutat a fer vaga laboral, vaga de cures, vaga de consum i vaga educativa.

L’entitat anima les dones cis i trans* a participar en les accions reivindicatives i als homes a donar suport a la jornada de lluita assumint el treball de cures i els serveis mínims en sectors públics i comunitaris.

Publicacions recomanades
Posa’t en contacte amb nosaltres

Les dades personals que proporciones seran tractades per SURT FUNDACIÓ amb la finalitat de satisfer les teves necessitats, contactar-te o donar resposta a les consultes que ens enviïs. Tens dret a modificar o eliminar tota la informació personal proporcionada. Mira la informació de la nostra Política de Privacitat.

Not readable? Change text. captcha txt