Surt treballa en un projecte de cooperació per fomentar l’emprenedoria social de dones i joves a Bòsnia i Hercegovina

 A Actualitat

Surt col·labora per segona vegada amb la Fundació Democràcia Local amb l’objectiu de contribuir al desenvolupament social i la reducció de l’exclusió social dels col·lectius vulnerables a Bòsnia i Hercegovina a través de l’emprendoria social.

A partir de la transferència de les metodologies d’empoderament econòmic de SURT, amb atenció especial a la competència emprenedora, les dues entitats crearan programes de formació dirigits a reforçar les capacitats i competències de les organitzacions de la societat civil i les empreses socials de dones i joves a Bòsnia i Hercegovina.

El projecte, finançat per l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, reforçarà l’empoderament i la sostenibilitat de les empreses socials de dones i joves amb l’atorgament de suport econòmic, així com amb accions d’assessorament i mentoria.La primera activitat de la Fundació Democràcia Local ha estat fer un mapeig de les entitats d’emprenedoria social de dones i joves a Bòsnia i Hercegovina, per tal de recollir el màxim d’informació sobre les iniciatives que desenvolupen activitats econòmiques amb un objectiu social i amb una gestió inclusiva.

El mapeig mostra que moltes iniciatives es dediquen a activitats d’emprenedoria social sense ser conscients del seu paper a la comunitat. Des del projecte en què Surt participa i que es desenvoluparà fins al 2022, es treballarà per afavorir que la societat civil impliqui aquestes entitats al teixit organitzatiu, mitjançant visites directes i la cooperació amb organitzacions i empreses.

També s’ha identificat que les empreses socials volen establir un marc institucional i legislatiu per desenvolupar iniciatives d’emprenedoria social. La necessitat és que el marc s’ajusti a les necessitats de les empreses existents, per tal que es reconeguin en el mercat com altres entitats comercials.

Segons s’extreu del mapeig, les empreses socials de Bòsnia i Hercegovina tenen els coneixements i les habilitats per gestionar una empresa social, però necessiten més suport institucional per facilitar que el seu negoci pugui sostenir-se.

Publicacions recomanades

Fes un comentari

Posa’t en contacte amb nosaltres

Les dades personals que proporciones seran tractades per SURT FUNDACIÓ amb la finalitat de satisfer les teves necessitats, contactar-te o donar resposta a les consultes que ens enviïs. Tens dret a modificar o eliminar tota la informació personal proporcionada. Mira la informació de la nostra Política de Privacitat.

Not readable? Change text. captcha txt