Un centenar d’entitats demanen un pla públic de suport per seguir amb la feina davant les violències masclistes

 A Actualitat

Un centenar d’entitats feministes i de l’economia social i solidària (ESS), entre les quals Surt, demanen mesures concretes per continuar treballant per l’equitat de gènere i oferir els serveis d’atenció a les dones en situació de violència masclista. Així ho exposen al comunicat “La violència masclista no s’atura davant del COVID-19”.

ImatgeSota el missatge #SomEssencials, denuncien que la crisi arran de la pandèmia posa en risc la continuïtat del treball de diverses entitats que depenen principalment de recursos públics. “L’impacte econòmic a hores d’ara és difícil de calibrar pel mateix Govern i sabem que la crisi serà devastadora per les entitats feministes i les entitats de l’ESS”, expliquen en el comunicat. “Ens alarma la possibilitat de veure paralitzats quasi la totalitat de projectes en curs i veiem perillar la majoria de projectes que tenim previstos”, afirmen.

Davant l’escenari, reclamen a les administracions ajudes directes, l’elaboració d’un pla de contingència per tal que “el teixit d’entitats petites de l’ESS i/o de la xarxa feminista no desaparegui o quedi greument danyat” i que es respectin els fons del Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere, “tal i com estaven previstos, i que no es traslladin a altres emergències”. “Les violències masclistes continuen sent una gran emergència social”, reivindiquen les sotasignants.

“La generositat de les persones que treballem a les entitats ha permès posar a disposició dels projectes no només la nostra dedicació sinó també els nostres recursos personals (portàtils, telèfons, consums…). Aquesta contingència no ha estat fàcil, cal posar-la en valor i cal que sigui reconeguda i compensada des de les administracions públiques”, exposen.

Últimes publicacions
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.