Un centenar d’entitats demanen un pla públic de suport per seguir amb la feina davant les violències masclistes

 A Actualitat

Un centenar d’entitats feministes i de l’economia social i solidària (ESS), entre les quals Surt, demanen mesures concretes per continuar treballant per l’equitat de gènere i oferir els serveis d’atenció a les dones en situació de violència masclista. Així ho exposen al comunicat “La violència masclista no s’atura davant del COVID-19”.

ImatgeSota el missatge #SomEssencials, denuncien que la crisi arran de la pandèmia posa en risc la continuïtat del treball de diverses entitats que depenen principalment de recursos públics. “L’impacte econòmic a hores d’ara és difícil de calibrar pel mateix Govern i sabem que la crisi serà devastadora per les entitats feministes i les entitats de l’ESS”, expliquen en el comunicat. “Ens alarma la possibilitat de veure paralitzats quasi la totalitat de projectes en curs i veiem perillar la majoria de projectes que tenim previstos”, afirmen.

Davant l’escenari, reclamen a les administracions ajudes directes, l’elaboració d’un pla de contingència per tal que “el teixit d’entitats petites de l’ESS i/o de la xarxa feminista no desaparegui o quedi greument danyat” i que es respectin els fons del Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere, “tal i com estaven previstos, i que no es traslladin a altres emergències”. “Les violències masclistes continuen sent una gran emergència social”, reivindiquen les sotasignants.

“La generositat de les persones que treballem a les entitats ha permès posar a disposició dels projectes no només la nostra dedicació sinó també els nostres recursos personals (portàtils, telèfons, consums…). Aquesta contingència no ha estat fàcil, cal posar-la en valor i cal que sigui reconeguda i compensada des de les administracions públiques”, exposen.

Últimes publicacions
Posa’t en contacte amb nosaltres

Les dades personals que proporciones seran tractades per SURT FUNDACIÓ amb la finalitat de satisfer les teves necessitats, contactar-te o donar resposta a les consultes que ens enviïs. Tens dret a modificar o eliminar tota la informació personal proporcionada. Mira la informació de la nostra Política de Privacitat.

Not readable? Change text. captcha txt