Un centenar d’organitzacions del Raval demanen unitat per combatre-hi el tràfic de drogues i desestigmatitzar el barri

 A Actualitat

La Fundació Surt és una del centenar d’organitzacions del barri del Raval sotasignants del manifest Compromís comunitari per un barri lliure de tràfic de droguespresentat avui en roda de premsa.

Davant el fenomen dels coneguts com a narcopisos i l’estigmatització del barri, entitats socials, veïnals, culturals i sindicals del Raval han fet una crida a la unitat d’acció “per seguir teixint complicitats que permetin fer front a la problemàtica”, així com “màxima coordinació institucional”.

“Exigim als responsables polítics de l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i el Govern de l’Estat que es coordinin per desenvolupar una actuació efectiva i mobilitzin tots els recursos necessaris per prevenir i eradicar aquesta situació”, recull el manifest.

Acords entre forces polítiques per resoldre el conflicte a través de polítiques efectives i canvis normatius; l’esforç per part d’institucions i propietaris per posar a lloguer social al màxim de pisos i locals buits del Raval; comptar amb el suport dels mitjans de comunicació per presentar “les realitats positives del barri”, així com reforçar els recursos per atendre a les persones consumidores, en situació de vulnerabilitat, a través de “processos de cura, acompanyament, inclusió i convivència, per evitar que les organitzacions criminals s’aprofitin de la seva situació”, són les demandes centrals del manifest.

Publicacions recomanades
Posa’t en contacte amb nosaltres

Les dades personals que proporciones seran tractades per SURT FUNDACIÓ amb la finalitat de satisfer les teves necessitats, contactar-te o donar resposta a les consultes que ens enviïs. Tens dret a modificar o eliminar tota la informació personal proporcionada. Mira la informació de la nostra Política de Privacitat.

Not readable? Change text. captcha txt