Un reportatge desenvolupat amb el suport de Surt, Premi Natali de periodisme

 A Actualitat

El reportatge “Abusos als camps de maduixes”, publicat al diari Ara, ha estat premiat amb el Premi de Periodisme Lorenzo Natali, impulsat per la Comissió Europea amb la voluntat de reconèixer la valentia i l’excel·lència de periodistes que treballen sobre desigualtats, l’erradicació de la pobresa o l’educació.

El reportatge forma part del projecte desenvolupat amb Surt ‘Les jornaleres de la maduixa: explotació laboral i discriminació de gènere a les dues ribes de l’Atlàntic’. Va ser un dels seleccionats per rebre una beca Devreporter, concedida per La Fede.cat.

Maria Altimira ha liderat la investigació i ha treballat amb Quique Badia, David Meseguer i Pablo Tosco per documentar i denunciar les violències que pateixen les dones ocupades com a jornaleres als camps durant la recollida de la maduixa. Una vulneració de drets indestriable de la seva condició de dones procedents d’un país del Sud global com és el Marroc. Els abusos sustentats en les condicions d’empobriment d’aquestes dones enriqueix les empreses del sector a l’Estat espanyol.

Últimes publicacions
Posa’t en contacte amb nosaltres

Les dades personals que proporciones seran tractades per SURT FUNDACIÓ amb la finalitat de satisfer les teves necessitats, contactar-te o donar resposta a les consultes que ens enviïs. Tens dret a modificar o eliminar tota la informació personal proporcionada. Mira la informació de la nostra Política de Privacitat.

Not readable? Change text. captcha txt