Un reportatge desenvolupat amb el suport de Surt, Premi Natali de periodisme

 A Actualitat

El reportatge “Abusos als camps de maduixes”, publicat al diari Ara, ha estat premiat amb el Premi de Periodisme Lorenzo Natali, impulsat per la Comissió Europea amb la voluntat de reconèixer la valentia i l’excel·lència de periodistes que treballen sobre desigualtats, l’erradicació de la pobresa o l’educació.

El reportatge forma part del projecte desenvolupat amb Surt ‘Les jornaleres de la maduixa: explotació laboral i discriminació de gènere a les dues ribes de l’Atlàntic’. Va ser un dels seleccionats per rebre una beca Devreporter, concedida per La Fede.cat.

Maria Altimira ha liderat la investigació i ha treballat amb Quique Badia, David Meseguer i Pablo Tosco per documentar i denunciar les violències que pateixen les dones ocupades com a jornaleres als camps durant la recollida de la maduixa. Una vulneració de drets indestriable de la seva condició de dones procedents d’un país del Sud global com és el Marroc. Els abusos sustentats en les condicions d’empobriment d’aquestes dones enriqueix les empreses del sector a l’Estat espanyol.

Últimes publicacions

Fes un comentari

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.