Una llei necessària pel reconeixement de drets

 A Actualitat

Surt aplaudeix l’aprovació de la llei per a la igualtat real i efectiva de les persones trans* i per a la garantia dels drets de les persones LGTBI, publicada avui oficialment i que es converteix en una realitat després de llargs debats en l’àmbit polític i social.

Surt defensa que és una llei necessària per poder dotar de drets bàsics les persones transgènere. “Lluny de ser una ficció construïda, les persones trans* veuen com la societat els nega l’accés a allò essencial i els discursos d’odi tenen conseqüències nefastes sobre les seves vides”, afirmen des de l’entitat.

Segons ILGA, arreu del món durant el 2022 van morir 327 persones trans i de gènere divers víctimes de la violència transfòbica. “Evitar l’estigmatització i dotar de drets és construir una societat justa i equitativa, respectuosa amb les persones. Deshumanitzar i criminalitzar les persones trans* només produeix patiment i desigualtat, a banda de deixar-les en una situació d’inseguretat extrema”, argumenten des de Surt.

L’entitat celebra l’aprovació de la llei trans com un pas endavant en la lluita per l’equitat i el reconeixement per acabar amb l’estigma, la discriminació, la marginació, l’opressió i la vulneració de drets.

Empoderament contra la discriminació 

Les dones trans són un col·lectiu molt vulnerabilitzat. “Cal recordar l’assassinat de Sonia Rescalvo l’any 1992 al Parc de la Ciutadella, els atacs transfòbics, els discursos d’odi que tenen les persones trans com a objectiu, la manca d’accés al mercat laboral o la marginació social a la que se les sotmet”,  exemplifica Sira Vilardell, directora general de Fundació SURT.

“Treballar per l’empoderament de les dones trans és un dels nostres compromisos per tal d’afavorir la inclusió i el seu benestar i seguretat, per impulsar el desenvolupament professional, per generar consciencia i respectar la seva realitat”, afegeix Vilardell.

Surt aposta per l’empoderament com una forma de lluita contra la discriminació i de presa de consciència dels drets de les dones i també com a eina de transformació social. En relació a les dones trans, l’Espai de Sororitat Trans de Surt promociona els seus drets des del suport mutu. Alhora, l’entitat ha desenvolupat metodologies per l’orientació sociolaboral i una atenció no discriminatòria ni estigmatitzant.

Últimes publicacions
Posa’t en contacte amb nosaltres

Les dades personals que proporciones seran tractades per SURT FUNDACIÓ amb la finalitat de satisfer les teves necessitats, contactar-te o donar resposta a les consultes que ens enviïs. Tens dret a modificar o eliminar tota la informació personal proporcionada. Mira la informació de la nostra Política de Privacitat.

Not readable? Change text. captcha txt