Participació i convivència
Projecte Germina
El projecte “gerMINA” vol fomentar la participació i la convivència de la ciutadania de Montcada, especialment dels barris de La Ribera i Can Sant Joan a partir de la dinamització col·lectiva dels diferents equipaments d’aquests territoris. La voluntat del projecte és que els equipaments municipals esdevinguin espais de referència, interrelació i trobada per a les persones que viuen a Montcada. Per això, el projecte contempla la programació d’accions i activitats que garanteixin una oferta cultural i lúdica.
Impulsat i finançat: Obra Social La Caixa.
Projecte Grandioses!
El projecte Grandioses! vol contribuir al procés d’envelliment actiu de les persones grans i canviar la visió sobre aquesta etapa de la vida, que habitualment s’entén com una etapa improductiva i passiva. Així doncs el projecte promou entorns, oportunitats i activitats que millorin la seva independència i la seva qualitat de vida.
L’acció plantejada es basa en tot moment en els principis d’igualtat de tracte i no discriminació per motius d’edat, gènere, ètnia, classe o per qualsevol altra circumstància personal o social. Aquest principi està recollit en diversos convenis de protecció de drets fonamentals, d’àmbit internacional, europeu i local, i en el nostre cas per la Llei Catalana d’Igualtat efectiva de Dones i Homes.
Impulsat i finançat: Ajuntament de Barcelona i Generalitat de Catalunya
Apoderar-se la Trini (Trinitat Vella)
Projecte pre-ocupacional per a persones de la Trinitat Vella que treballa des d’una òptica individual, grupal i comunitària, aspectes per millorar el benestar de les persones a fi de generar desig de vincular-se al món laboral.
El projecte vol incidir sobre els condicionants de benestar i salut de les persones que dificulten la disponibilitat d’accés i vinculació als recursos ocupacionals i per iniciar un procés d’inserció al mercat de treball en persones del barri de la Trinitat Vella
El projecte s’emmarca en el Pla de Barris de Barcelona de Foment de Ciutat (Aj. Barcelona).
Les Dúnia (El Besós i Trinitat Vella)
Se centra en treballar l’apoderament de les dones joves migrades mitjançant un fil temàtic , en aquest cas l’esport i els hàbits saludables per posar-se en forma i promoure la seva integració social.
El projecte es materialitza en un grup de dones joves que s’agrupen entorn a l’esport i a d’altres activitats del seu interès amb l’objectiu d’acostar-se als seus objectius vitals i aportar millores a les seves comunitats. La intenció també és que esdevinguin referents per altres joves des del desenvolupament d’accions positives als seus barris.
El projecte s’emmarca en el Pla de Barris de Barcelona de Foment de Ciutat (Aj. Barcelona).
Projecte ICI Badalona Sud
Els projectes d’intervenció comunitària intercultural (ICI) es despleguen en territoris d’alta diversitat cultural per reforçar (si n’hi ha) o crear estructures comunitàries que facilitin processos per afavorir la convivència.
Des de la perspectiva de l’empoderament, el projecte persegueix que la comunitat sigui la que treballi per aconseguir el model de convivència que beneficiï totes les persones que en formen part. La metodologia intenta articular la participació i el treball col·laboratiu d’acord amb el nivell de responsabilitat que cada un dels actors de la comunitat té (veïns i veïnes, personal tècnic i càrrecs polítics).
Impulsat i finançat: Obra Social La Caixa.
Troba’t (Horta-Guinardó)
El Projecte Troba’t és una iniciativa del Servei de Convivència Intercultural del Districte Horta- Guinardó de l’Ajuntament de Barcelona. El Troba’t proposa un espai de trobada i relació per a dones del districte d’Horta-Guinardó, en especial per aquelles que hagin viscut o estiguin vivint situacions de canvi important en les seves vides.
Des del treball en grup i establint vincles amb la comunitat, es desenvolupen pràctiques i dinàmiques que afavoreixen el coneixement i reconeixement mutu entre les participants i contribueixen a reforçar la seva vinculació i comunicació amb l’entorn.
Servei de promoció contra el racisme i les discriminacions (Catalunya)
El servei s’impulsa des del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies (DTASF), mitjançant la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania (SIMC), amb l’objectiu d’avançar cap a una societat intercultural cohesionada i més justa, lliure d’actituds racistes i pràctiques discriminatòries. Es desenvolupa arreu del territori català a través del desplegament de dos programes centrats en estratègies antirumors i espais lliures de racisme. A partir de la creació de materials i generació de discursos antirumors, accions de formació i de sensibilització, es treballa amb entitats, institucions, personal tècnic i ciutadania per afavorir la participació activa i el desenvolupament de pràctiques contra el racisme i les discriminacions.