Gènere i tràfic

 A Bloc

Actualment estem portant a terme una recerca interessant en l’espai d’un projecte europeu compartit amb CPE  – Center for Partnership and Equality (Rumania), Adpare (Romania), Expert for Europe (Italia) i  Cultura  Lavoro (Itàlia). La recerca qualitativa està plena de vides que han trobat moltes dificultats per ser viscudes.

El projecte porta per títol “GIRL – Gender Interventions for the rights and liberties of women and girls victims of trafficking for sexual exploitation” . Fer una anàlisi de gènere sobre el tràfic per a l’explotació sexual, en el cas de Romania ens aboca a unes dades impressionants: entre 2010 i 2012 30.146 dones van ser víctimes de tràfic als 28 estats de la Unió Europea, el 34% són romaneses.

Dades preocupants que ens posen sobre la taula uns percentatges que no es corresponen amb la visibilitat del fenomen. D’altra banda, cal preguntar-se com tenint les eines de sensibilització i informació, el fenomen se segueix produint a tan gran escala i  augmenten els casos i, en canvi, no es desenvolupen els serveis necessaris per aturar-lo.

Una altra dada preocupant és que l’edat de les dones traficades cada cop és menor i això és un efecte, també, de la demanda.  Sigui pels factors de vulnerabilitat, sigui per les motivacions, les menors són, de forma continuada i creixent, objectiu de xarxes de traficants i viuen  diferents manifestacions de violència: física, psicològica, sexual i una manca de suport arreu que no les permet sortir i causa un trauma vital molt important per a aquestes dones.

Gènere i  tràfic per a l’explotació sexual van íntimament lligats i la percepció social de la sexualitat i la violència afavoreix la victimització de les dones i la permanència d’estereotips patriarcals en l’exercici de la feminitat i la masculinitat, que fa molt difícil la superació de les desigualtats i la realització dels canvis que permetin unes relacions socials sense violència.

Publicacions recomanades
Posa’t en contacte amb nosaltres

Les dades personals que proporciones seran tractades per SURT FUNDACIÓ amb la finalitat de satisfer les teves necessitats, contactar-te o donar resposta a les consultes que ens enviïs. Tens dret a modificar o eliminar tota la informació personal proporcionada. Mira la informació de la nostra Política de Privacitat.

Not readable? Change text. captcha txt