Equilibrem les cures! Propostes per avançar en l’equitat des de la coeducació

 En Actualitat

Enguany hem posat en marxa “Equilibrem les cures! Propostes per avançar en l’equitat des de la coeducació”, un nou projecte que vol donar continuïtat al Kit virtual de recursos pedagògics per afavorir la corresponsabilitat en les tasques de cura, elaborat l’any passat.

Amb l’objectiu de continuar incidint en la necessitat social de democratitzar les cures, enguany el projecte se centra, entre d’altres, en formacions dirigides a educador/es, tant de l’àmbit formal com no formal, orientades a capacitar en  relació a la centralitat de les cures en el sosteniment de la vida i com promocionar la necessitat de socialitzar aquestes tasques entre infants i adolescents a través de l’acció educativa.

Les formacions estan adreçades a professionals de l’educació interessats en treballar amb participants i alumnat entre els 6 i 14 anys el tema de la coresponsabilitat en les tasques de cura amb una mirada inclusiva i de gènere. Està oberta a docents d’escoles primàries i secundàries, monitor/es d’esplai, caus, casals, etc. En definitiva, a agents educatius que participen de l’educació d’infants i adolescents des de l’enfocament de la coeducació.

La formació és gratuïta, tindrà una durada de 8’5h i incorporarà sessions formatives de caire teòric-pràctic. Com a metodologia es fomentarà la reflexió i l’intercanvi, propiciant la incorporació d’experiències, coneixements i trajectò-ries vitals i laborals de les participants en la construcció del coneixement. Els continguts es dividiran en 2 blocs:

  • Teoria feminista sobre el treball de cures
  • Elements clau del treball de cura a l’actualitat

Es poden consultar tots els continguts i més detalls en aquest enllaç.

Les persones, entitats i/o centres educatius interessades poden posar-se en contacte:  marina.bau@surt.org o 933428380.

Publicaciones recomendadas
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt