Presentació i Metodologia | Fundació Surt | Descàrrega de documents | Crèdits | Contacte | Mapa web 

Mòdul 1
Equitat de gènere

Mòdul 2
Interculturalitat

Mòdul 3
Ciutadania

Altres dinàmiques

Consultar
Castellano Català
Mòdul 1: Equitat de gènere
A A A

Diferències sexuals, desigualtats socials

Conclusions

Aquest capítol va obrir una panoràmica sobre les dinàmiques de canvi en les desigualtats de gènere, des dels diferents moviments socials i corrents acadèmics que van ser posicionant cada vegada més aquest tema a l'agenda pública. El mòdul 3 aprofundirà sobre les dificultats i possibilitats dels homes i les dones en la construcció de la seva ciutadania.

Si mirem cap endarrere la panoràmica de la igualtat entre homes i dones sembla encoratjadora, al llarg del cronos i del món, molts han estat els canvis que es van donar en les vides d'homes i dones que avui es van acostant a una relació més paritària. No obstant això, en l'aquí i ara de les nostres realitats, constatem que la igualtat d'oportunitats entre homes i dones, en les diferents àrees de la vida (treball productiu i reproductiu, educació, ciutadania, oci, etc.) necessita els nostres esforços diaris. Moltes i molts van ser i són les dones i els homes que, sols, poc o molt acompanyats, cerquen canviar les desigualtats de gènere dels seus petits mons. Les transformacions socials es fan cada dia, gairebé tots els dies de les nostres vides, però en general només són visibles molts anys o moltes generacions després, la qual cosa per vegades costa a aquells i aquelles ansiosos per transformacions socials immediates i radicals o els i les desinteressats del món nacional o global.

La democràcia es construeix lentament pas a pas, gest a gest, en la vida quotidiana, en les nostres formes de relació amb els i les altres, quan considerem que tenen exactament els mateix drets que una/o.