“Bacardí, illa tranquil·la!”, una iniciativa de civisme, espai públic i convivència al barri d’Horta

 A Bloc, Notícies

Fer de la plaça Bacardí una illa tranquil·la, un espai de trobada i convivència entre veïns i veïnes, és l’objectiu de ‘Baixa a la plaça!’, un conjunt d’activitats culturals, educatives i d’oci gratuïtes, adreçades a totes les edats, organitzades pel Servei de Convivència d’Horta Guinardó i que es duran a terme durant tot l’any.

A principis de juliol, una representació teatral participativa evidenciava algunes de les problemàtiques de convivència al barri i convidava la ciutadania a participar en la construcció del programa ‘Baixa a la plaça!’. La primera activitat, que tindrà lloc el divendres dia 22 de juliol, serà un espai de jocs infantils i familiars, una bona excusa perquè petites i grans del barri es relacionin i es coneguin millor.

A més, s’ha organitzat un concurs de fotografia a Instagram entorn la idea de “Bacardí, illa tranquil·la”.  Per participar-hi, cal penjar les fotos amb l’etiqueta #illabacardí, entre el 15 de juliol i el 30 de setembre. Les fotografies es premiaran en dues categories: “Millor fotografia original de la plaça i les activitats durant l’estiu” i “Millor fotografia retrat de les persones que conviuen a la plaça”.

“Baixa a la plaça!” és una proposta comunitària, de creació col·lectiva d’activitats, que compta amb la participació del veïnat, usuàries i bars de la plaça Bacardí i que s’aniran programant mensualment per tal de gestionar i millorar la conciliació entre l’oci i el descans del veïnat, així com per potenciar l’espai públic com a element cohesionador i de convivència.

En la gestió dels espais públics, el civisme té un paper fonamental. És per això que aquest procés de treball es realitza conjuntament amb cinc agents de convivència, que informen de les normes de civisme municipals i sensibilitzen sobre les conductes de risc i les que dificulten la convivència. També, les agents col·laboren amb el Servei de Convivència del districte per promoure espais de participació ciutadana, de foment de la convivència i de civisme sota el programa “Baixa a la plaça!”.

Aquest cicle d’activitats s’emmarca en el pla d’actuació integral del Districte d’Horta Guinardó de l’Ajuntament de Barcelona, dirigit a donar resposta, a través del treball conjunt de diversos serveis municipals, a les inquietuds de la ciutadania.

Per a més informació:

serveiconvivenciaHG@bcn.cat

Tel: 93 436 71 33 |Mòbil: 619116098

C/Marina, 351

Publicacions recomanades
Posa’t en contacte amb nosaltres

Les dades personals que proporciones seran tractades per SURT FUNDACIÓ amb la finalitat de satisfer les teves necessitats, contactar-te o donar resposta a les consultes que ens enviïs. Tens dret a modificar o eliminar tota la informació personal proporcionada. Mira la informació de la nostra Política de Privacitat.

Not readable? Change text. captcha txt