El SIARE organitza un passi del documental ‘Empieza en ti’, un projecte col·lectiu de supervivents de violència masclista

 A Bloc, Notícies

El SIARE (Servei Integral d’Atenció, Recuperació i Empoderament per a dones en situació de violència masclista) organitza un passi del documental Empieza en tiel dijous 11 de maig, al Casal de Barri Folch i Torres del barri del Raval.

L’any 2005 l’artista Marta Vergonyós Cabratosa inicia un projecte de treball amb un grup de dones que han patit situacions de violència masclista amb la intenció de treballar en la seva recuperació a través de la pràctica de l’art.

El 25 de novembre d’aquell mateix any fan una primera performance a l’espai públic, al safareig del seu poble, i a partir d’aquí comença un compromís de grup i de treball constant que durarà gairebé 10 anys i que elles mateixes proposaran convertir en un projecte col·laboratiu, en forma de documental de creació.

El documental ens presenta quatre dones vora el mar: la Pili i la seva filla Nerea, La Juana, la Mercedes i la María Jose. Les quatre han viscut anul·lades de diferents maneres per les seves parelles. El projecte les ha reunit al voltant d’una sèrie de processos de creació, a partir dels quals aprofundiran en les claus que les van fer sortir de la seva situació i alliberar-se.

El resultat del treball audiovisual és una crònica-trajecte d’un grup de dones que, conjuntament, surten de la teranyina de la violència masclista, a través de l’art com a camí de tornada a si mateixes.

Durant la sessió, comptarem amb les realitzadores del documental i amb les membres de la Xarxa de Mentores de l’entitat. Després de la projecció, obrirem un debat dinamitzat per les mentores de Surt i per les que han protagonitzat el documental.

L’acte tindrà lloc de les 17:30h a les 20h i comptarà amb espai de canguratge per a infants.

Últimes publicacions
Posa’t en contacte amb nosaltres

Les dades personals que proporciones seran tractades per SURT FUNDACIÓ amb la finalitat de satisfer les teves necessitats, contactar-te o donar resposta a les consultes que ens enviïs. Tens dret a modificar o eliminar tota la informació personal proporcionada. Mira la informació de la nostra Política de Privacitat.

Not readable? Change text. captcha txt