Els sabers de La Ribera, en comú per cocrear respostes pel barri

 A Notícies

Una cinquantena de veïnes i veïns del barri de La Ribera ha assistit a la sessió comunitària en què s’han posat en comú els reptes per millorar-hi la qualitat de vida que, a partir de les inquietuds i demandes expressades en nombrosos espais deliberatius del veïnat, s’han recollit en una monografia.

L’objectiu de la feina feta fins al moment ha estat recollir els sabers del barri, per tal de fer-los arribar al govern local i aconseguir respondre conjuntament a les necessitats.

La diversitat, un atribut imprescindible per parlar de qualitat democràtica en els processos de participació ciutadana, ha tingut presència a la jornada de retorn dels resultats inclosos a la monografia. De les més joves a les més grans, homes, dones, nascudes al municipi o fora, més a prop o més lluny de la Montcada i Reixac on avui fan vida, han tingut veu en els procesoss deliberatius previs i han continuat el procés participatiu prenent part de la sessió en què s’ha fet un pas endavant per passar de la detecció de necessitats a la proposta de respostes. 

Un cop sintetitzats i posats en comú els reptes recollits a la monografia, les assistents han escollit l’eix d’acció pública en què s’implicaran, a través de grups de treball, per prosseguir amb el procés de cocreació, entre Ajuntament i ciutadania organitzada, de solucions a les necessitats de la comunitat en matèria d’urbanisme i comunicacions, habitatge, ocupació i desenvolupament local, educació, temps lliure, convivència, seguretat ciutadana o participació i associacionisme.

La sessió s’emmarca en el Pla de Desenvolupament Comunitari que la Fundació Surt acompanya al barri de La Ribera de Montcada i Reixac, amb l’objectiu de generar una relació d’escolta i diàleg, de col·laboració, entre l’Ajuntament i el veïnat, per tal de millorar la qualitat de vida al barri conjuntament i enfortir la capacitat del veïnat de vincular-se a la seva realitat col·lectiva més propera, coresponsabilitzar-se’n i incidir-hi per transformar-la.

Publicacions recomanades
Posa’t en contacte amb nosaltres

Les dades personals que proporciones seran tractades per SURT FUNDACIÓ amb la finalitat de satisfer les teves necessitats, contactar-te o donar resposta a les consultes que ens enviïs. Tens dret a modificar o eliminar tota la informació personal proporcionada. Mira la informació de la nostra Política de Privacitat.

Not readable? Change text. captcha txt