Empoderades, actives, en igualtat: Grandioses!

 A Bloc, Notícies

La Fundació Surt impulsa un projecte dirigit a empoderar les dones grans i promoure’n l’envelliment actiu, saludable i en igualtat d’oportunitats.

Concretament, els objectius plantejats són reforçar l’autonomia  de les dones grans i empoderar-les per tal de facilitar-los que desenvolupin el projecte vital que hagin escollit; millorar-ne la xarxa social i promoure la participació de les dones en la ciutadania i el desenvolupament social; prevenir el maltractament emocional, físic i econòmic; detectar situacions de violència masclista; prevenir la discriminació per edat i gènere i afavorir la igualtat d’oportunitats; promocionar la salut i prevenir malalties, a partir de millorar els hàbits de vida saludables, físics i mentals i potenciar els serveis de suport social i de cura, per acompanyar situacions d’exclusió i possible aïllament.

Suport social i comunitari des de serveis de proximitat i de cura, intervenció grupal  i dinamització de grups de dones, voluntariat social i cultural i relacions intergeneracionals són algunes de les estratègies de treball per assolir la meta de Grandioses!. El projecte s’ha concebut com a procés comunitari orientat a millorar la qualitat de vida de les dones grans, amb l’empoderament i la seva implicació i participació activa en la comunitat a la base.

“Proposem una intervenció que doni resposta a necessitats identificades de les dones grans però que, a la vegada, impliqui les mateixes dones en la resposta d’aquestes necessitats, de forma comunitària i col·lectiva”, explica Ana Camargo, responsable de l’àrea d’empoderament comunitari de la Fundació Surt.

La memòria col·lectiva del barri serà el fil conductor de les accions, tallers de memòria oral i col·loquis, orientats a recollir les aportacions i experiències de les dones grans del territori, reconèixer-les i identificar-ne necessitats. Del projecte, en resultarà el quadern comunitari Dones amb història.

Badalona i el barri del Raval, a Barcelona, seran els territoris on començarà a implementar-se l’activitat de Grandioses! i, un cop avaluada, es valorarà la replicabilitat en altres zones. 270 dones de diverses procedències a partir dels 60 anys participaran en el projecte.

La intervenció, principalment, s’adreça al grup de dones Grandioses!, però, a través del procés que faran i de la dinamització i implicació al territori, arribarà a moltes més dones grans i tindrà un efecte multiplicador, amb un retorn al conjunt de la comunitat. “La implicació i participació activa serà un element important de motivació i empoderament que, sens dubte, millorarà la seva situació social, emocional i de salut i la d’altres dones del territori”, valora Camargo.

Si esteu interessades a participar-hi, truqueu al 93 342 83 80 o envieu un correu a ana.camargo@surt.org.

Publicacions recomanades

Fes un comentari

Posa’t en contacte amb nosaltres

Les dades personals que proporciones seran tractades per SURT FUNDACIÓ amb la finalitat de satisfer les teves necessitats, contactar-te o donar resposta a les consultes que ens enviïs. Tens dret a modificar o eliminar tota la informació personal proporcionada. Mira la informació de la nostra Política de Privacitat.

Not readable? Change text. captcha txt