“He sentit que sóc vàlida i intel·ligent fent cuina”

 A Bloc, Notícies

L’Atika fa deu anys que viu a Barcelona. Fent una mirada enrere, no recorda grans dificultats per trobar feina en aquest període. Reconeix la sort de comptar amb unes cosines instal·lades a la ciutat que l’han pogut ajudar a trobar feina amb certa facilitat des que va arribar.  Ara bé, anar saltant de feina en feina en qualsevol sector no és el seu objectiu laboral. “He fet feines, com de netejadora, que no m’han fet sentir el que he sentit cuinant. M’he sentit vàlida i intel·ligent fent cuina. Necessitava fer alguna activitat que em fes sentir més viva“.

L'Atika, a la dreta, acompanyada de la tutora del curs, en el darrer dia de curs.La formació en llengua catalana i per professionalitzar-se com a ajudant de cuina ha estat el primer contacte amb Surt, però no pas el primer curs que l’Atika desenvolupa per millorar les oportunitats laborals en el món de la cuina. “Una amiga em va fer arribar la informació del curs perquè estic a l’atur i em va dir que segur que seria una bona formació. I així ha estat. Crec que em pot ajudar molt”, valora.

Després de la formació amb la xef que ha acompanyat les participants en l’adquisició dels coneixements necessaris per professionalitzar-se com a ajudants de cuina, ha arribat l’hora de deixar la cuina de Surt i entrar en cuines de restaurants.

L’Atika farà les pràctiques al restaurant Norai del Museu Marítim de Barcelona. L’aspiració de cursar les pràctiques al restaurant és optar a un lloc de feina que l’ompli.

Al Marroc, treballava en una fàbrica de cotxes, un tipus de feina mecànica amb la qual l’Atika no se sent del tot còmoda. “Necessito una feina que no sigui reiterativa. A la cuina, fas plats diferents. I pots divertir-te fent-los. Sents que estàs viva“, comparteix.

Estant a l’atur, va decidir fer l’aposta de no buscar activament feina durant el temps que durés la formació per esdevenir ajudant de cuina, convençuda que era la millor decisió per, posteriorment, tenir més possibilitats d’inserir-se en l’àmbit laboral que s’ha fixat com a objectiu professional.

Publicacions recomanades
Posa’t en contacte amb nosaltres

Les dades personals que proporciones seran tractades per SURT FUNDACIÓ amb la finalitat de satisfer les teves necessitats, contactar-te o donar resposta a les consultes que ens enviïs. Tens dret a modificar o eliminar tota la informació personal proporcionada. Mira la informació de la nostra Política de Privacitat.

Not readable? Change text. captcha txt