La Fundació Surt obre les portes a un Espai familiar d’empoderament

 A Bloc, Notícies

L’Espai familiar d’empoderament, un espai de relació no formal i distès entre les famílies que participen al programa d’atenció social i empoderament per a dones Obrint Portes, comença el 10 d’octubre i tindrà lloc els dilluns i els dimecres de 16:30h a 19h d’ara a desembre, a les insta·lacions de l’Escola de Mestres Rosa Sensat (avinguda de les Drassanes, 3, Barcelona).

L’objectiu principal de l’espai és afavorir que les famílies participants adquireixin eines d’empoderament i que l’espai els faciliti les relacions, tant pel que fa a habilitats socials com en el camp lúdic i cultural.

Per realitzar les inscripcions de famílies que no hagin estat derivades encara al programa Obrint Portes de la Fundació Surt, caldrà omplir el full de derivació de les dones usuàries d’altres entitats o serveis, juntament amb el full d’inscripció signat per la dona. En cas que ja sigui usuària de l’Obrint Portes, només caldrà  fer arribar el full d’inscripció omplert i signat a obrintportes@surt.org.

Les persones receptores són famílies amb fills i filles d’edats compreses entre 6 i 12 que resideixen al Raval o barris del voltant. Les places són limitades i, per tal de treballar la cohesió, es demana compromís d’assistència  durant els tres mesos. 

L’Espai familiar d’empoderament busca crear un grup cohesionat i consolidat de famílies en situació de vulnerabilitat, amb l’objectiu de treballar de forma col·lectiva i fomentar el cooperativisme i la solidaritat. També s’orienta a millorar els lligams familiars, la participació col·lectiva, les habilitats socials i personals, l’autonomia en la presa de decisions de forma corresponsable i a proporcionar un espai lúdic de relació, adreçat a nens i nenes, que tindran l’oportunitat de relacionar-se amb d’altres nens i nenes, així com de relacionar-se de forma diferent amb les seves pròpies famílies, fora de l’entorn habitual de l’escola i de casa.

Aquest projecte ofereix activitat cultural assequible a les famílies, cosa que afavorirà fomentar interessos i l’aprenentatges,  i busca promoure una actitud grupal cap a l’autogestió, la pròpia detecció de necessitats i interessos i la capacitat de donar resposta des del grup a les pròpies necessitats. Alhora, l’Espai familiar es planteja assolir els objectius tot mobilitzant diferents agents socials i comunitaris.

Activitats de tardes

Espai La Saleta: espai d’acollida i relaxació durant els primers tres quarts d’hora.

Espai d’estudi: espai en què els/les referents ajudaran a mares/pares a realitzar deures o tasques de reforç amb els seus fills i filles. Dura una mitja hora.

Xerrades: tallers de diversos temes relacionats amb la família (salut, educació, etc.) realitzats per referents interns o externs i destinats als adults específicament.

Jocs: dinàmiques de lleure educatiu pel grup d’infants quan calgui.

Tallers familiars: tallers de de cuina, artístics o lúdics amb petits/es i grans.

Xerrades que facilitin informació sobre recursos municipals, socials i comunitaris del territori per donar cobertura a les necessitats múltiples de les famílies.

Activitats de cap de setmana

Es proposen algunes activitats culturals en cap de setmana, específicament lúdiques, familiars i culturals, (sessió de cinema familiar o sortida familiar, etc).

Acte de cloenda

Es proposa realitzar un acte de cloenda de l’Espai familiar i del projecte Obrint Portes. Acte amb actuació musical o espectacle de petit format, pica-pica i lliurament de joguines coincidint amb les festes nadalenques.

Publicacions recomanades
Posa’t en contacte amb nosaltres

Les dades personals que proporciones seran tractades per SURT FUNDACIÓ amb la finalitat de satisfer les teves necessitats, contactar-te o donar resposta a les consultes que ens enviïs. Tens dret a modificar o eliminar tota la informació personal proporcionada. Mira la informació de la nostra Política de Privacitat.

Not readable? Change text. captcha txt