La Fundació Surt presenta la diagnosi que l’entitat ha elaborat per conèixer el grau d’implementació de les polítiques LGTBI als municipis barcelonins

 A Notícies

La Fundació Surt participarà a la jornada de la Diputació de Barcelona en què es presentaran els resultats de la Diagnosi de la situació dels municipis en relació a les polítiques LGTBI i àmbits d’actuació del Pla Tipus en els municipis de la demarcació.

La presentació està oberta a totes les persones interessades (cal inscriure’s) i tindrà lloc el dimecres 29 de juny a les 10h, a l’Espai Francesca Bonnemaison (c/Sant Pere més Baix, 7, Barcelona), a sala La Cuina.

Els progressos dels darrers anys en el pla legal per reconèixer els drets de les persones LGTBI no tenen una traducció immediata en el dia a dia a peu de carrer. Les persones amb identitats de gènere o sexualitats no normatives continuen vivint desigualtats i violències. Tot i la igualtat formal, sobreviuen pràctiques discriminatòries que situen  les persones lesbianes, gais, trans i bisexuals en desavantatge i vulnerabilitat social.

Per això, és imprescindible activar polítiques que permetin superar desigualtats històriques; polítiques per eradicar la discriminació social, cultural, econòmica i laboral, el sexisme i la LGTIfòbia, tenint en compte tots els aspectes de la vida quotidiana en els quals les persones LGTBI poden patir discriminació: educació i escola, salut, món laboral, oci, serveis, reproducció i adopció, gent gran, joventut, mitjans de comunicació, publicitat, esports, migracions, art i cultura, habitatge, participació, representació política, etc.

Per prendre consciència del punt en què ens trobem i que els governs locals continuïn desenvolupant les accions públiques que tenen a l’abast, el document elaborat per la Fundació Surt presenta l’estat de les polítiques adreçades a garantir els drets de les persones amb sexualitat o gènere no normatius, així com el grau d’implementació de la pionera llei catalana 11/2014 contra la LGTBIfòbia en nou territoris de la demarcació de Barcelona.

Els territoris que formen part del projecte pilot són Berga, Consell Comarcal d’Osona, l’Hospitalet de Llobregat, Ripollet, Sabadell, Santa Coloma de Gramenet, Terrassa, Vic i Vilafranca del Penedès.

L’objectiu últim de la recerca és promoure la implementació de polítiques encaminades a combatre l’opressió del col·lectiu LGTB des de l’escala política local, així com difondre i estendre eines i instruments que les administracions locals poden adoptar per lluitar contra la discriminació i la violència per raó d’orientació sexual i identitat de gènere.

Publicacions recomanades
Posa’t en contacte amb nosaltres

Les dades personals que proporciones seran tractades per SURT FUNDACIÓ amb la finalitat de satisfer les teves necessitats, contactar-te o donar resposta a les consultes que ens enviïs. Tens dret a modificar o eliminar tota la informació personal proporcionada. Mira la informació de la nostra Política de Privacitat.

Not readable? Change text. captcha txt