“M’he adonat de tot el que valc”

 A Bloc, Notícies

Les tombones, les taules, les cadires i els parasols ja estan muntats quan la Lineth arriba al seu lloc de feina, en el torn de tarda. Comença una jornada de mantenir en bones condicions l’espai i d’informar la ciutadania interessada en aprofitar el mobiliari.

La Lineth és una de les agents de dinamització de la plaça de les Glòries. Ja hi ha treballat els sis mesos que preveu el programa, però se li ha donat l’opció de fer-hi dos mesos més.

“Estic molt, molt, agraïda de l’oportunitat de participar al projecte, perquè m’he adonat de tot el que valc. I espero que continui, per tal que més noies experimentin aquesta vivència i les ajudi a trencar amb el temor a la societat i a adonar-se que és vàlid participar“, comparteix.

Confia que incloure aquesta experiència professional al currículum li facilitarà trobar un lloc de feina de cara al púbic, el que ha descobert que és el seu objectiu laboral, i pel qual ha demostrat aptituds.”A la plaça de les Glòries, hi va molta gent gran, persones que necessiten algú que els parli i que les ajudi, per exemple, a cobrir-se del sol, i inclús a seure i aixecar-se. Em fa sentir molt bé poder ajudar-les, m’omple de satisfacció poder-les correspondre i arrencar-los un somriure”.

A l’acabar el període a Glòries, la Lineth continuarà vinculada a Surt en la recerca de feina. Prèviament a tenir el lloc de feina protegit, ja havia trobat en l’entitat el suport que requeria, per tramitar la nacionalitat i per iniciar el procés d’empoderament:”Surt m’ha ajudat a conèixer-me profundament i a donar-me un valor que no tenia descobert plenament”.

“En la meva personalitat, hi havia un cert tabú, pel meu gènere, perquè sempre ens han tingut una mica aïllades. Per sort, a Catalunya he trobat persones que s’han preocupat de la nostra situació i han intervingut oferint-nos formacions i obrint-nos portes“, ens explica aquesta panamenya, assentada des de fa deu anys a Barcelona, i conclou, visiblement emocionada: “Em sento un exemple per les meves companyes. Oportunitats com aquesta ens permeten adonar-nos que servim per a moltes coses més que les que hem fet fins ara”.

Publicacions recomanades
Posa’t en contacte amb nosaltres

Les dades personals que proporciones seran tractades per SURT FUNDACIÓ amb la finalitat de satisfer les teves necessitats, contactar-te o donar resposta a les consultes que ens enviïs. Tens dret a modificar o eliminar tota la informació personal proporcionada. Mira la informació de la nostra Política de Privacitat.

Not readable? Change text. captcha txt