Surt participa a una edició del Festival de Cultura Raval(s) travessada pel feminisme

 A Bloc, Notícies

La Fundació Surt participa al Festival de Cultura Raval(s), un festival comunitari i col·laboratiu que, enguany, situa el feminisme com a eix vertebral de les activitats artístiques, socials i educatives programades.

El dissabte 12 de novembre, Surt tindrà un espai de sensibilització sobre les violències masclistes a l’espai públic i, també, informatiu del Servei Integral d’Atenció, Recuperació i Empoderament per a dones víctimes de violència masclista (SIARE) i de l’àrea d’empoderament comunitari. La carpa estarà oberta de 10h a 14h.

A primera hora, tindrà lloc una dinàmica comunitària per imaginar amb els veïns i les veïnes un barri lliure de violències masclistes i, cap a les 13h, es podrà participar en una sessió de ioga, com a activitat d’autocura.

A les 12h, s’organitza l’itinerari “Violències maclistes al carrer”, un recorregut per indrets on han tingut lloc o detectem expressions diverses de la violència masclista. Durant l’activitat, es parlarà dels factors que generen violència, dels estereotips de gènere que contribueixen a configurar-nos com a dones i homes i es miraran els espais de la ciutat des de la perspectiva de gènere que sol obviar l’urbanisme. Cal fer la inscripció abans del dimecres dia 9. El punt de trobada serà la carpa de l’entitat situada a la pl. dels Àngels.

El festival és la culminació d’un procés comunitari desenvolupat al llarg de l’any i amb més de 120 entitats, col·lectius, equipaments culturals, associacions, centres educatius, artistes i veïnat del barri implicats, amb la voluntat de construir una programació sociocultural que permeti mostrar les múltiples cares d’un territori divers i dinàmic com el Raval.

La iniciativa, que celebrarà la catorzena edició, va sorgir del projecte “Les primaveres del Raval”, ideat l’any 2002 a la Comissió Cultural de la Fundació Tot Raval. Raval(s) ha anat creixent any rere any quant a entitats participants, activitats realitzades i assistents. Ha passat de cinc entitats participants a més de 120, que suposen més de 300 persones implicades, la majoria de forma voluntària.

Amb més de 8.000 visitants en la darrera edició, aquest festival comunitari s’ha consolidat com una de les principals manifestacions culturals del barri.

Publicacions recomanades
Posa’t en contacte amb nosaltres

Les dades personals que proporciones seran tractades per SURT FUNDACIÓ amb la finalitat de satisfer les teves necessitats, contactar-te o donar resposta a les consultes que ens enviïs. Tens dret a modificar o eliminar tota la informació personal proporcionada. Mira la informació de la nostra Política de Privacitat.

Not readable? Change text. captcha txt