0’7%

 A Bitácoras, Bloc, Uncategorized @ca

Les entitats socials catalanes hem rebut un cop duríssim per part del Tribunal suprem. Una sentència dictada per l’alt tribunal diu que malgrat que 13 sentències anteriors del Suprem i el Constitucional deien el contrari, l’Estat sí que té competències per a la distribució d’aquests fons perquè no van destinats a l’assistència social.

Això comporta la centralització de la distribució del 0’7%  a partir d’una recentralització encoberta de competències adduint que la convocatòria de l’IRPF “fa referència a totes aquelles activitats que tendeixen a atendre estats de manca o necessitat que no tenen cobertura mitjançant altres títols específics” tot atribuint-li caràcter subsidiària les competències autonòmiques.

Tot i que les entitats del Tercer Sector a Espanya han aplaudit la sentència, les entitats catalanes, amb la Taula del Tercer Sector al capdavant, han manifestat el seu rebuig. De fet, és una mala notícia per les entitats socials, donat que se’ns neguen uns fons que fan possible programes importants en l’atenció a persones en situacions de vulnerabilitat social i necessàries per a la cohesió social.

 

Publicacions recomanades
Posa’t en contacte amb nosaltres

Les dades personals que proporciones seran tractades per SURT FUNDACIÓ amb la finalitat de satisfer les teves necessitats, contactar-te o donar resposta a les consultes que ens enviïs. Tens dret a modificar o eliminar tota la informació personal proporcionada. Mira la informació de la nostra Política de Privacitat.

Not readable? Change text. captcha txt