POBRESA ENERGÈTICA

 A Notícies, Uncategorized @ca

A principis d’aquest 2016,  la Fundació SURT s’ha incorporat al projecte Pilot per la Lluita Contra la Pobresa Energètica, impulsat per l’Ajuntament de Barcelona, conjuntament amb  les Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS).

Un projecte innovador que te un doble objectiu. Per una banda, es vol arribar a visitar 5000 llars de la ciutat, amb la intenció d’assessorar en la millora de l’eficiència energètica a les llars, i en possibles fórmules per tal de rebaixar el consum i la facturació en llum, aigua i gas. Aquest assessorament, el realitzaran professionals provinents en la seva majoria, del món de la construcció que es troben en situació d’atur de llarga durada. Aquest fet, respon al segon objectiu, que consisteix en la creació i millora d’oportunitats laborals, per a un sector colpejat fortament per la crisi econòmica.

Aquest projecte és innovador també, pel fet que neix d’una col·laboració publico-privada entre l’Ajuntament de Barcelona i 8 entitats socials: Suara Cooperativa, Fundació Surt, Fundació Salut i Comunitat, Fundació Mercè Fontanilles, Fundació Ciutat i Valors, Fundació Àmbit Prevenció, Associació Iniciatives Solidàries i, per últim i com responsable del lideratge del projecte, Associació Benestar i Desenvolupament.

En aquests moments, el projecte es troba finalitzant la formació tècnica als professionals, una formació impartida per l’entitat Ecoserveis, que aporta al projecte l’expertesa tècnica en matèria d’eficiència energètica.

Des de la Fundació SURT, en aliança amb Suara Cooperativa, coordinem conjuntament un equip de 20 professionals que donaran servei a 1000 llars als districtes de Ciutat Vella i Sarrià-Sant Gervasi, fins al Juliol de 2016.

Aquest projecte, neix de la necessitat de lluitar contra una situació com és la pobresa energètica, que malauradament afecta a una gran part de la població. Tot i que som conscients que no esdevindrà una solució en si mateix, és una primera passa, per tal de racionalitzar el consum energètic de les llars de la nostra ciutat i millorar l’eficiència energètica, contribuint així a crear una ciutat més sostenible i respectuosa amb el medi ambient.

Des de la Fundació SURT i Suara Cooperativa, així com les altres entitats participants i l’Ajuntament de Barcelona, som conscients del repte i la responsabilitat que implica aquest projecte, és per això que esperem estar a l’alçada de les circumstàncies, i donar la millor resposta davant el repte que tenim per davant.

Publicacions recomanades

Fes un comentari

Posa’t en contacte amb nosaltres

Les dades personals que proporciones seran tractades per SURT FUNDACIÓ amb la finalitat de satisfer les teves necessitats, contactar-te o donar resposta a les consultes que ens enviïs. Tens dret a modificar o eliminar tota la informació personal proporcionada. Mira la informació de la nostra Política de Privacitat.

Not readable? Change text. captcha txt