#RefugeesWelcome

 A General @en, News, Notícias, Notícies, Uncategorized @ca

La Casa Delle Donne di Milano han llençat un manifest feminista sobre la situació que viuen les persones refugiades a Europa. Sota el títol “Muralles i recintes: no és l’Europa en la que volem viure“, les feministes italianes fan una crida a la comunitat internacional i els estats europeus per tal de garantir els drets de les persones refugiades i tenir en compte, també, la situació de les dones en els camps de refugi .

El manifest és una crida oberta als governs i a la societat per tal de no deixar de banda l’acció solidària cap a dones, homes i infants que fugen d’un conflicte armat terrible i que ha produit  milions de morts.

Demà, a Barcelona i moltes altres ciutats, es portarà a terme una concentració i manifestació contra el racisme i a favor de les persones refugiades, en la que cal mostrar aquesta solidaritat necessària i visibilitzar la situació de les dones en la guerra i en els camps de refugi.

El manifest de diu:

A Europa s’estan multiplicant els filferros d’arços, les muralles, els recintes. L’èxode de les i els migrants s’està convertint en una veritable ruta de guerra plena de mines no solament metafòriques sinó també concretes i reals; i d’elements simbòlics que donen calfreds: els números dibuixats en els braços, o l’acollida en els camps de Buchenwald. Els recorreguts de l’èxode estan canviant, ara en el punt de mira està l’èxode per terra als Balcans, però encara continuen els viatges i els morts per la via marítima. Hi ha pròfugs que moren electrocutats a Calais intentant enfilar la xarxa que impedeix l’entrada al Regne Unit, persones greument ferides a les tanques frontereres de Ceuta i Melilla. Al costat de moltes altres xarxes de dones, creiem que és necessari ressaltar un altre tipus de política sobre la immigració, un altre tipus d’acollida:

1. La comunitat internacional té el deure de garantir rutes de viatge segures per a totes i tots els sol·licitants d’asil. Especialment amb el control per part de les organitzacions humanitàries de la situació de les dones en els camps de refugiats a Líbia i en els llocs on pateixen violència.

2. L’acolliment ha de ser garantida a totes i tots els immigrants, també als anomenats “econòmics”, que arrisquen les seves vides fugint de condicions insostenibles a causa dels canvis climàtics i a la responsabilitat de les potències occidentals i neocolonials (desertificació, sequera, l’acaparament de terres i de recursos, augment dels preus de les matèries primeres ….).

3. No hi ha “ clandestins “, només persones que fugen de la fam i de les guerres, sense cap intenció d’amagar-se. Aquesta deformació del llenguatge és inacceptable.

4. Seguint l’exemple de les “ciutats refugi” promogudes per l’alcaldessa de Barcelona, ​​Ada Colau, cal garantir a les persones refugiades una digna acollida, incloent-les en les comunitats sense relegar en camps separats on romandrien “estrangers” per sempre.

Publicacions recomanades
Posa’t en contacte amb nosaltres

Les dades personals que proporciones seran tractades per SURT FUNDACIÓ amb la finalitat de satisfer les teves necessitats, contactar-te o donar resposta a les consultes que ens enviïs. Tens dret a modificar o eliminar tota la informació personal proporcionada. Mira la informació de la nostra Política de Privacitat.

Not readable? Change text. captcha txt