Una vintena de professionals es formen per garantir entorns laborals “transpositius”

 A Actualitat, Uncategorized @ca

Construir entorns laborals transpositius, és a dir, en què les persones trans trobin condicions de seguretat necessàries per no haver de deixar la feina en iniciar la transició de gènere, és central per millorar-ne la presència al mercat de treball. Un mercat de treball de què, sovint, queden excloses quan el fet trans és visible, molt especialment, entre les dones.

Per afavorir-ho, la consultora de Surt ha promogut una formació per a agents laborals  en què hi ha hagut una vintena de participants i representació de gran part dels agents implicats en un procés d’inserció i millora laboral de les persones.

“La idea que sol tenir-se sobre el fet trans està basada en prejudicis i estereotips, així que el primer de tot és entendre que no totes les persones trans volen modificar el seu cos i que no hi ha cossos equivocats. Hi ha un discurs instaurat sobre quin és l’itinerari que ha de fer una persona trans des del moment en què comunica que és trans i que problematitza el cos trans en lloc de problematitzar la transfòbia social”, destaca Míriam Solá, coordinadora de la consultora de Surt i formadora.

En el curs, s’ha posat sobre la taula  la importància de treballar la intermediació amb les empreses, així com d’iniciar processos d’empoderament amb les dones trans, dos factors de l’equació imprescindibles per revertir l’escenari de discriminació laboral del col·lectiu. Segons explica Solá, hi ha un percentatge alt de persones trans amb carreres laborals exitoses i, en no comptar amb el suport que necessiten, “deixen el lloc de feina per fer el procés de transició”.

“Cal un treball d’assessorament a l’empresa, per tal de garantir entorns laborals transpositius, en què la pressió de l’entorn no forci la persona trans a deixar la feina, i en paral·lel un procés d’empoderament amb la dona, per tal que visibilitzi el fet trans com a positiu en el mercat laboral”, sintetitza Solá.

Publicacions recomanades

Fes un comentari

Posa’t en contacte amb nosaltres

Les dades personals que proporciones seran tractades per SURT FUNDACIÓ amb la finalitat de satisfer les teves necessitats, contactar-te o donar resposta a les consultes que ens enviïs. Tens dret a modificar o eliminar tota la informació personal proporcionada. Mira la informació de la nostra Política de Privacitat.

Not readable? Change text. captcha txt