TransVisibles publica en obert els materials per afavorir la inclusió laboral de dones trans

 A Actualitat

Els materials elaborats en el marc del projecte TransVisibles ja es poden descarregar al web d’aquesta iniciativa europea coordinada per Surt. S’hi pot accedir en diversos idiomes (català, castellà, anglès, alemany i hongarès).

Per una banda, es pot descarregar la Guia TransVisibles, un recurs pràctic per a professionals, càrrecs polítics i activistes que reuneix el coneixement i l’experiència de les organitzacions associades durant el projecte.  Els capítols d’aquest material, escrit cada un per una organització diferent, aborden diversos obstacles a l’hora d’accedir al mercat laboral amb què topen moltes dones trans, especialment, aquelles que són visiblement trans i les que exerceixen el treball sexual, així com eines per afavorir-ne la inclusió. 

A més, a cada país s’han desenvolupat recursos adaptats per donar suport a les dones trans en els processos de cerca de feina i per fomentar llocs de treball transinclusius. Els recursos es van presentar públicament als quatre actes de cloenda del projecte, a Catalunya, Irlanda, Hongria i Alemanya.

A Catalunya, una taula rodona amb professionals del sector públic i privat que treballen en serveis i programes d’ocupació per dones trans va conformar l’acte de punt i final d’aquest projecte, cofinançat per la Comissió Europea en el marc del programa Erasmus+. 

El debat, organitzat per Surt en col·laboració amb la Universitat de Vic, es va centrar en les estratègies i els reptes per a l’empoderament econòmic de les dones trans i va aplegar estudiants, professionals de l’orientació laboral, professionals de recursos humans i activistes feministes i LGTBI. També de la mà, Surt i la Uvic han elaborat ‘Claus metodològiques per a l’orientació sociolaboral i l’empoderament econòmic de les dones trans’, descarregable al web del projecte.

El projecte TransVisibles ha finalitzat després de dos anys de treball per fomentar l’empoderament econòmic de les dones trans i millorar les seves oportunitats d’accés i permanència al mercat laboral formal. Al costat de Surt, han participat en el projecte el Grup d’Estudis en Diversitat Sexual i de Gènere de la Universitat de Vic, Transgender Equality Network Ireland – TENI, d’Irlanda, Háttér Society, d’Hongria, i Bundesverband Trans* – BVT*, d’Alemanya.

Publicacions recomanades

Fes un comentari

Posa’t en contacte amb nosaltres

Les dades personals que proporciones seran tractades per SURT FUNDACIÓ amb la finalitat de satisfer les teves necessitats, contactar-te o donar resposta a les consultes que ens enviïs. Tens dret a modificar o eliminar tota la informació personal proporcionada. Mira la informació de la nostra Política de Privacitat.

Not readable? Change text. captcha txt