Itineraris d’atenció
Obrint portes (Itinerari de suport a la inserció, suport econòmic, pisos acollida, orientació ajudes, assessorament legal…)
Obrint Portes és un programa d’atenció social i empoderament per a dones en situació de pobresa emergent, que han perdut les xarxes de suport i, per tant, viuen en risc d’exclusió. L’empoderament ─personal i econòmic− és l’eix central del programa, amb l’objectiu principal d’acompanyar les dones a obtenir eines per viure amb la màxima autonomia i millorar, així, la seva qualitat de vida.
Amb el finançament de: Ministerio de Hacienda y Función Pública, Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya i Ajuntament de Barcelona.
MAIS (Mesures Actives d’Inserció)
Programa adreçat a persones perceptores de la renda garantida de ciutadania (RGC), amb especial atenció a les dones, aquelles en situació de violència masclista i les que tinguin responsabilitats familiars. L’objectiu és dissenyar amb les persones participants un pla individual d’inserció que en millori l’ocupabilitat i l’apropi al mercat laboral. Dins del MAIS, treballen diferents mòduls temàtics (com ara context laboral, mercat de treball i ocupacions, canals i eines de recerca de feina, formació en competències transversals i formació en noves tecnologies), per tal de proporcionar a la persona eines i estratègies. Així mateix, es potencien els itineraris de pràctiques en empreses i els processos de recerca de feina per tal que les persones puguin tenir oportunitats reals d’entrar al mercat laboral.
Projecte subvencionat pel Departament d’Empresa i Treball i objecte de cofinançament per part del Fons Social Europeu. L’FSE inverteix al teu futur.

SADI Itineraris d’Acompanyament a dones migrades (SADI, PRT, APROP, Lletres pel món, Modul C)
El programa busca que les dones identifiquin la motxilla d’aprenentatges amb què compten, posin en valor aquest capital, coneguin la societat d’acollida i el mercat de treball i, així, adquireixin un millor posicionament per accedir-hi. El SADI ofereix suport integral a les dones, des d’atenció social a assessorament jurídic.
Amb el finançament de: Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya i Ajuntament de Barcelona
Dones gitanes Itineraris d’Acompanyament a dones gitanes (Itinerari Consorci de la Mina)
ROADS Itinerari de formació i inserció per a dones joves
El projecte ROADS vol obrir camins diversos i flexibles que ajudin a dones joves a superar obstacles i a accedir al mercat laboral en condicions de no discriminació. L’empoderament és l’eix transversal del programa que pot fonamentar i consolidar el procés de canvi i millora de l’ocupabilitat. Les actuacions que es duran a terme es dirigeixen a obrir diferents camins per a l’ocupabilitat i la millora professional i personal i estan estructurades en quatre grans camins, en què es concreten i sistematitzen els objectius del programa: accions d’orientació, accions de formació professional i complementària, accions transversals de coaching personal i ocupacional, accions de prospecció i intermediació laboral.
DIMO
Dispositiu de Millora de l’ocupabilitat (DIMO) és un programa d’orientació i inserció laboral que facilita a les dones (cis i trans), que exerceixen o han exercit el treball sexual, la possibilitat de desenvolupar les seves competències professionals i personals i, per tant, millorar la seva ocupabilitat mitjançant el disseny personalitzat del seu projecte vital i professional; per després poder garantir el seu dret a l’accés al mercat laboral fora del TS, si així ho desitgen o bé aportar estratègies d’empoderament laboral per les que vulguin continuar amb el treball sexual. El programa ofereix una atenció especialitzada i molt ajustada a la situació personal i professional de cada dona, fet que comporta el treball de múltiples dimensions cercant els recursos i serveis que permeti tenir opcions per millorar les seves competències personals i/o tècniques.
Cofinançat per:
Punt d’Assessorament Energètic
Els Punts d’Assessorament Energètic (PAE) són un servei que l’Ajuntament de Barcelona posa a disposició de tota la ciutadania, amb l’objectiu d’assessorar i millorar l’eficiència energètica a les llars, així com prevenir i actuar en situacions de pobresa energètica. Es tracta d’un servei gratuït, obert a tothom que pretén garantir els drets energètics davant les companyies i sensibilitzar la ciutadania a través de tallers grupals. La Fundació Surt, gestionem el servei conjuntament amb altres entitats del tercer sector, i ens ocupem dels Districtes de Ciutat Vella i Eixample.