Surt imparteix tallers per qüestionar la masculinitat hegemònica i prevenir la violència masclista

 A Actualitat

Surt ha implementat durant el darrer trimestre de curs escolar diverses sessions de tallers, juntament amb l’Associació El Taller, per prevenir les violències masclistes.

En el marc del projecte europeu Engaged in Equality, adreçat a qüestionar el model de masculinitat hegemònica i implicar als nois adolescents en l’eliminació de la violència masclista i la promoció de la igualtat de gènere, adolescents de segon d’ESO dels Instituts Caterina Albert (El Clot), Baix Montseny (Sant Celoni) i Salvador Dalí (El Prat) han participat en les sessions.

Aquests tallers, en formats mixtes i no mixtes, han treballat sobre els efectes nocius de la masculinitat hegemònica entre els nois i s’han dirigit a promoure models de masculinitat positius i diversos i a fomentar la seva participació activa en la igualtat de gènere. Alhora, s’han adreçat a promoure l’empoderament de les noies i a crear cercles de confiança entre elles. En les sessions mixtes, es buscava fomentar l’intercanvi, el diàleg i la cooperació entre noies i nois a l’hora de construir relacions equitatives.

Durant les sessions, s’han seleccionat 8 joves que implementaran tallers entre iguals als seus instituts, participaran en la creació d’una campanya de difusió i en una trobada europea amb adolescents dels altres països participants a Engaged in Equality.

L’objectiu és contribuir a desarticular els rols de gènere tradicionals i, en concret, a superar la masculinitat hegemònica, implicar els nois adolescents en la lluita contra la violència masclista, i, en paral·lel, contribuir a empoderar noies adolescents per indentificar els riscos potencials de la masculinitat hegemònica i guanyar confiança per identificar i rebutjar comportaments abusius.

Aquesta iniciativa coordinada per Surt, dins del programa Ciutadania, Igualtat, Drets i Valors de la Unió Europea, es basa en els aprenentatge del projecte europeu Play it for change, també coordinat per Surt.

Entre les activitats del projecte Engaged in Equality, a més dels tallers per a adolescents, hi ha la creació d’eines pràctiques per a professionals de l’educació.

Últimes publicacions
Posa’t en contacte amb nosaltres

Les dades personals que proporciones seran tractades per SURT FUNDACIÓ amb la finalitat de satisfer les teves necessitats, contactar-te o donar resposta a les consultes que ens enviïs. Tens dret a modificar o eliminar tota la informació personal proporcionada. Mira la informació de la nostra Política de Privacitat.

Not readable? Change text. captcha txt