jornada-repensant-les-relacions-de-de-gnere-a-la-comunitat-gitana-celebrada-a-la-mina

Empoderament
sociopolític

En paral·lel a l’acció social, Surt aposta per crear coneixement i fer propostes polítiques. L’àrea d’empoderament sociopolític es dirigeix a generar pensament col·lectiu que ens faciliti comprendre l’entorn en què actuem, identificar les causes i les condicions de discriminació i exclusió de gènere i afirmar els drets, interessos i sabers de les dones.

Una de les potes de l’àrea és la línia de recerca, innovació i incidència, dedicada a analitzar la realitat social des d’una perspectiva feminista, per tal de fer visible allò invisibilitzat i donar valor a allò desvaloritzat. Amb la recollida d’informació i l’anàlisi de les iniquitats de gènere, perserguim millorar la intervenció social i incidir políticament i socialment per aconseguir l’exercici efectiu dels drets de les dones.

L’altra pota de l’àrea d’empoderament sociopolític és la línia de consultoria dirigida a promoure que les organitzacions incorporin la perspectiva de gènere en la manera de pensar i d’actuar.

L’equip de la consultora acompanya agents socials públics i privats a superar la mirada androcèntrica −la que fa de l’experiència masculina la universal, sense atendre les desigualtats que implica ser socialment llegida com a dona− a través d’asssessoraments i formacions.

Incorporar la perspectiva de gènere en la manera de pensar i actuar de les organitzacions comporta un canvi de paradigma,qüestionar-nos i qüestionar com s’organitza la nostra societat.

Les administracions, entitats del tercer sector, empreses i, en general, el conjunt de professionals que treballem amb persones, tenim la responsabilitat d’incorporar de manera transversal la perspectiva de gènere, perquè totes les polítiques,programes, projectes i accions siguin integrals, més eficaços i justos.

seminari-move-on
Posa’t en contacte amb nosaltres

Les dades personals que proporciones seran tractades per SURT FUNDACIÓ amb la finalitat de satisfer les teves necessitats, contactar-te o donar resposta a les consultes que ens enviïs. Tens dret a modificar o eliminar tota la informació personal proporcionada. Mira la informació de la nostra Política de Privacitat.

Not readable? Change text. captcha txt