Surt recull les narracions i poesies participants al concurs literari del 25è aniversari, amb les dones del Raval com a protagonistes

 A Actualitat

Surt ha publicat els textos guanyadors i participants del concurs de narracions i poesies en un recullper tal de compartir les mirades literàries que els autors i autores han fet entorn a les dones del barri del Raval. Ha estat el tema que ha centrat la primera activitat organitzada en motiu del 25è aniversari de l’entitat, situada en aquest barri barceloní i que anualment atén al voltant d’un miler de dones, moltes, veïnes del Raval.

Surt va lliurar el dia 2 de maig, en un acte a la seu de l’entitat, els premis del concurs. Una poesia, sense títol, de David Alonso Rivas Yañez ha estat el text guanyador en la categoria infantil A. La categoria infantil B va quedar deserta.

Call me Angie, de Laura de Andrés Creus, ha estat el relat guanyador en la categoria adulta, en què també s’ha atorgat un accèssit a Ann Desola Rivera, per la narració Con orgullo y rojo carmín.

El jurat ha estat format per Jenn Diaz (escriptora), Begoña García Carterón (periodista i escriptora), Soledad Bengoechea (historiadora), Mireia Aranda (Fundació tot Raval) i Carme Porta (Fundació Surt).

L’organització del concurs també ha comptat amb el suport d’Edicions del Bullent, Pack Màgic, Time Out, Bel Olid, Cinta Arasa, Cati Pallàs, Ricard Desola i Sònia Moll.

El concurs literari ha buscat la participació de les persones vinculades al Raval i s’ha centrat en les dones del barri, on l’entitat fa anys que treballa. “Ha estat una experiència diferent i meravellosa poder obrir un espai de creació literària que ens ha permès fer xarxa i interactuar des de llocs on no solem fer-ho en la nostra quotidianitat però, alhora, fent-ho des del dia a dia de les nostres realitats diverses”, valoren des de Surt.

L’activitat ha estat la primera de les commemoratives, obertes a la ciutadania, que prepara l’entitat per celebrar el seu quart de segle treballant per l’empoderament de les dones i l’equitat de gènere des de l’acció social i la recerca-acció feminista.

 

Aquesta activitat és possible gràcies la suport econòmic de la diputació de Barcelona.

Publicacions recomanades

Fes un comentari

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.