Surt recull les narracions i poesies participants al concurs literari del 25è aniversari, amb les dones del Raval com a protagonistes

 A Actualitat

Surt ha publicat els textos guanyadors i participants del concurs de narracions i poesies en un recullper tal de compartir les mirades literàries que els autors i autores han fet entorn a les dones del barri del Raval. Ha estat el tema que ha centrat la primera activitat organitzada en motiu del 25è aniversari de l’entitat, situada en aquest barri barceloní i que anualment atén al voltant d’un miler de dones, moltes, veïnes del Raval.

Surt va lliurar el dia 2 de maig, en un acte a la seu de l’entitat, els premis del concurs. Una poesia, sense títol, de David Alonso Rivas Yañez ha estat el text guanyador en la categoria infantil A. La categoria infantil B va quedar deserta.

Call me Angie, de Laura de Andrés Creus, ha estat el relat guanyador en la categoria adulta, en què també s’ha atorgat un accèssit a Ann Desola Rivera, per la narració Con orgullo y rojo carmín.

El jurat ha estat format per Jenn Diaz (escriptora), Begoña García Carterón (periodista i escriptora), Soledad Bengoechea (historiadora), Mireia Aranda (Fundació tot Raval) i Carme Porta (Fundació Surt).

L’organització del concurs també ha comptat amb el suport d’Edicions del Bullent, Pack Màgic, Time Out, Bel Olid, Cinta Arasa, Cati Pallàs, Ricard Desola i Sònia Moll.

El concurs literari ha buscat la participació de les persones vinculades al Raval i s’ha centrat en les dones del barri, on l’entitat fa anys que treballa. “Ha estat una experiència diferent i meravellosa poder obrir un espai de creació literària que ens ha permès fer xarxa i interactuar des de llocs on no solem fer-ho en la nostra quotidianitat però, alhora, fent-ho des del dia a dia de les nostres realitats diverses”, valoren des de Surt.

L’activitat ha estat la primera de les commemoratives, obertes a la ciutadania, que prepara l’entitat per celebrar el seu quart de segle treballant per l’empoderament de les dones i l’equitat de gènere des de l’acció social i la recerca-acció feminista.

Publicacions recomanades

Fes un comentari

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.