Els resultats del projecte ‘El Raval té cura’, presentats al VI Congrès d’Economia Feminista

 A Actualitat

El projecte comunitari ‘El Raval té cura’ és una de les experiències compartides en el VI Congrès d’Economia Feminista, que ha aplegat 300 dones a València per debatre sobre “transicions justes amb la vida”. Esther Ramos, cap de l’àrea d’empoderament econòmic, i Marisol Vergès, directora financera, han presentat la ponència dins el panell dedicat a l’àmbit de les cures.

‘El Raval té cura’ s’ha dirigit a identificar i visibilizar les tasques centrades en el sosteniment i reproducció de la vida en aquest barri de Barcelona. A partir d’aquesta experiència, s’ha definit un model de diagnòstic amb l’objectiu de promoure un canvi en el benestar de les persones des de l’economia social i feminista.

El projecte, impulsat per la Fundació Surt i amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, ha permès dissenyar una intervenció territorial en clau de procés participatiu, que també s’ha orientat a reforçar la xarxa entre persones i entitats, tot afavorint l’empoderamen comunitari i l’oportunitat de noves iniciatives d’atenció a les necessitats de cures del territori.

Durant els tres dies del congrès, a més de sobre treball de cures, s’ha abordat un panell centrat en polítiques públiques, un d’ecofeminisme, un de pressupostos amb perspectiva de gènere, un centrat en desmuntar el neoliberalisme i un de resistències i estratègies de canvi. El proper congrès d’economia feminista tindrà lloc a Bilbao el juliol de l’any 2021.

Publicacions recomanades
Posa’t en contacte amb nosaltres

Les dades personals que proporciones seran tractades per SURT FUNDACIÓ amb la finalitat de satisfer les teves necessitats, contactar-te o donar resposta a les consultes que ens enviïs. Tens dret a modificar o eliminar tota la informació personal proporcionada. Mira la informació de la nostra Política de Privacitat.

Not readable? Change text. captcha txt