Surt obre el segon punt d’atenció del MAIS a Montcada i Reixach

 A Actualitat

La Fundació Surt ha obert aquest mes un nou punt d’atenció del programa d’ocupabilitat i d’inserció laboral MAIS adreçat a dones en situació de vulnerabilitat a Montcada i Reixach. D’aquesta manera, el recent estrenat és el segon punt de servei que existeix al municipi i se suma a la resta del territori per formar un total de 6 punts, junt als dos a la seu de Surt a Barcelona, un a Manresa i un a Badalona.

Cada punt MAIS acompanya 30 dones, pel que en total s’està donant suport a 180 dones. “Estem satisfetes d’obrir un nou punt del MAIS perquè ens permet cobrir necessitats i incidir en l’empoderament de dones en situació de vulnerabilitat. Ens permet treballar en xarxa amb les institucions públiques i la comunitat des del territori”, segons Marta Galimany, coordinadora de programes d’ocupació de Surt.

El Programa de Mesures Actives d’Inserció per a persones destinatàries de la renda mínima d’inserció (MAIS) es va reactivar el mes de maig d’enguany i romandrà en actiu fins al maig del 2024. Subvencionat pel Departament d’Empresa i Treball i confinançat pel Fons Social Europeu, l’edició 2023-2024 del MAIS de Surt ofereix acompanyar a dones perceptores de la Renda Garantida de Ciutadania (RGC); dones que es troben en situació d’atur de llarga durada, més grans de 45 anys en situació de risc o exclusió social; amb problemes de drogoaddicció o alcoholisme en procés de rehabilitació i reinserció social; dones majors de 16 anys i menors de 30 provinents d’institucions de protecció de menors; internes de centres penitenciaris que la seva situació els permeti accedir a una ocupació; dones en llibertat condicional i exrecluses, perceptores de l’ingrés mínim vital (IMV) o dones que no puguin accedir a la RGC o IMV, però que es trobin en situació de risc d’exclusió.

Per formar part del programa, cal que les dones –entre 18 i 65 anys– estiguin inscrites a l’ Oficina de Treball (OTG) com a demandants d’ocupació no ocupades o com a demandants de millora de feina.

L’objectiu del programa MAIS és millorar el grau d’ocupabilitat i inserció laboral de les dones participants, a través de tutories individuals i accions i activitats tant personals com grupals, com ara identificar competències de base i transversals, definir objectius professionals i establir un pla individual d´inserció laboral, millorar coneixements sobre el mercat laboral i les eines i estratègies per accedir-hi, orientar i acompanyar en el procés de recerca de feina que inclouran també emprenedoria social i autoocupació, accions de formació a mida segons necessitats detectades i possibilitat de realitzar pràctiques no professionals.

Publicacions recomanades
Posa’t en contacte amb nosaltres

Les dades personals que proporciones seran tractades per SURT FUNDACIÓ amb la finalitat de satisfer les teves necessitats, contactar-te o donar resposta a les consultes que ens enviïs. Tens dret a modificar o eliminar tota la informació personal proporcionada. Mira la informació de la nostra Política de Privacitat.

Not readable? Change text. captcha txt