Surt ofereix una formació adreçada a educadores per prevenir les violències masclistes a través de la música

 A Actualitat

Surt engega una nova edició de “Fem sonar el canvi!”, una formació adreçada a educadors i educadores amb l’objectiu de fomentar l’ús de la música com a eina per a la igualtat de gènere i la prevenció de les violències masclistes a l’adolescència.

El curs consisteix en 3 sessions de 2 hores cada. La metodologia que s’utilitzarà durant la formació serà participativa i combinarà la facilitació d’eines conceptuals amb dinàmiques participatives, que fomentin la reflexió, l’intercanvi i una millor comprensió i assimilació dels continguts.

Hi haurà dos grups. Un serà dimecres 29 de setembre (online), 6 d’octubre (online) i 13 d’octubre (presencial), de 10h a 12h. L’altre grup serà dijous 30 de setembre (online), 7 d’octubre (online) i 14 d’octubre (presencial), de 16h a 18h.

Durant el curs, s’introduiran conceptes bàsics com el sistema sexe-gènere, els rols i estereotips de gènere, les violències masclistes, la perspectiva de gènere i la interseccionalitat, entre altres. Tanmateix, la major part del temps es dedicarà a treballar en estratègies i eines pràctiques per prevenir les violències masclistes, especialment, a través de la música. Es promourà entre les participants una reflexió crítica al voltant dels propis estereotips i prejudicis relacionats amb el masclisme, les violències i la música actual.

La formació té l’objectiu de fomentar que els educadors i les educadores emprenguin accions concretes i específicament adaptades als grups d’adolescents amb els quals treballen. És per això que la part final de la formació se centrarà en com dissenyar d’accions i projectes de sensibilització adreçats a adolescents que utilitzin la música com a fil conductor.

“La música de masses no només ens dona informació sobre la normativitat del gènere i els models de masculinitat i feminitat imperants a la nostra societat, sinó que també brinda l’oportunitat d’analitzar i posar en qüestió el model de l’amor romàntic i la representació heteronormativa de les relacions afectives i sexuals. Aquestes qüestions són elements claus en el treball de prevenció primària de les violències masclistes, especialment en períodes de canvi, construcció la pròpia identitat i exploració de la sexualitat, com és l’adolescència”, planteja Alba Elvira, coordinadora del projecte.

La formació és gratuïta. Les places són limitades. Cal inscripció prèvia.

Últimes publicacions

Fes un comentari

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.